Luchtvaartpersoneel British Airways staakt tijdens kerst

maandag 19 december 2016

Het luchtvaartpersoneel van British Airways heeft vorige week aangekondigd te gaan staken tijdens de kerstdagen vanwege een loonconflict.

Luchtvaartmaatschappij British Airways staakt tijdens kerst

Te weinig loon

Personeel gestationeerd op Heathrow met een zogenoemde ‘mixed fleet’-contract zegt minder loon te krijgen dan het overige luchtvaartpersoneel in dienst van British Airways. De airline heeft ongeveer 4.500 personeelsleden met zo’n contract. Volgens de bond Unite the Union adverteert British Airways met een basisloon van rond de vijfentwintigduizend pond, maar personeelsleden met een mixed fleet-contract krijgen daarentegen maar twaalfduizend pond. De bond pleit daarom voor een loonsverhoging van twee procent.

Kerstgevoel

British Airways heeft laten weten dat ze de aangekondigde staking harteloos vindt, omdat deze passagiers treft die bij familie willen zijn tijdens de feestdagen. De inbreng van “het kerstgevoel” wordt gezien als een slappe poging van British Airways om de boel te sussen. De staking zal op 25 en 26 december korte en middellange vluchten vanaf London Heathrow treffen. De bond organiseert ook op 23 december, de drukste dag van de kerstvakantie, een staking met Swissport. De stakingen zullen door de timing een grote impact hebben.

Compensatie

Wordt je vlucht getroffen door de staking van British Airways vanaf Heathrow? Dan heb je wellicht recht op compensatie. Check hier of je in aanmerking komt voor een vergoeding.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl