Terug naar nieuws

Augustus recordmaand voor Schiphol

Augustus is een recordmaand voor Schiphol. Vorige maand vlogen er 6,4 miljoen passagiers van of naar Schiphol en daarmee behaalt de Nederlandse luchthaven een nieuw record.

Vorig jaar augustus maakten 5,9 miljoen passagiers gebruik van de airport, een groei van 7,9 procent in 2016. Dit jaar is een goed jaar voor Schiphol, want alleen al in de eerste acht maanden ontving de luchthaven 42,5 miljoen passagiers. Dat is een groei van 9,3 procent ten opzichte van 2015.

Drukste dag

Vrijdag 12 augustus was de drukste dag van het jaar. Er werden toen 222.261 reizigers verwelkomd op Schiphol. Ondanks de verscherpte controles vanwege de terreurdreigingen heeft Schiphol wel haar records weten de verbreken dit jaar.

Geschreven door: Team Vlucht-Vertraagd.nl