Vertragingen en annuleringen door Franse staking

dinsdag 18 maart 2014

De staking van luchtverkeersleiders in Frankrijk zal nadelige gevolgen hebben voor verschillende vluchten in zowel binnen als buiten Europa. Ryanair en Lufthansa hebben al vele vluchten geannuleerd en reizigers moeten rekening houden met vertragingen.

Parijs/Hamburg – Als gevolg van de staking door Franse luchtverkeersleiders zijn verschillende vluchten geannuleerd en vertraagd. Vluchten van en naar grote Franse steden zullen de meeste hinder ondervinden. Daarnaast moeten reizigers rekening houden met grote vertragingen op andere luchthavens.

Ook reizigers die naar Portugal of Spanje vliegen zullen de gevolgen van de staking ondervinden.  “De restricties in het luchtruim zullen vele vertragingen tot gevolg hebben, die ook buiten Frankrijk voelbaar zullen zijn,” aldus een woordvoerder van Lufthansa.

De luchtvaartmaatschappij adviseert haar reizigers de status van de vlucht te checken, alvorens naar het vliegveld te gaan. Passagiers die contactgegevens hebben achtergelaten bij de luchtvaartmaatschappij zullen, indien het vluchtschema door de staking is aangepast,  worden geïnformeerd per SMS of e-mail.

De staking van de Franse luchtverkeersleiding is onderdeel van het wereldwijde protest tegen de belasting- en bezuinigingsplannen van de Franse president Hollande.