Ryanair niet langer goedkoopste lowcost carrier van Europa

woensdag 23 oktober 2013

De goedkoopste luchtvaartmaatschappij van Europa, zo presenteert de Ryanair zich, maar is dit ook echt zo? Whichairline.com onderzocht dit en kwam tot de conclusie dat de Ierse luchtvaartmaatschappij niet langer de goedkoopste van Europa is. Het blijkt zelfs dat er drie luchtvaartmaatschappijen goedkoper zijn dan Ryanair. De airline die nu bovenaan staat is het Turkse Pegasus Airlines, een code-share partner van KLM.

Whichairline.com heeft gekeken naar de gemiddelde ticketprijs, inclusief alle toeslagen. Uit het onderzoek is gebleken dat de gemiddelde ticketprijs van Pegasus op 63 euro ligt, waarmee het als goedkoopste uit de bus kwam. De tweede goedkoopste airline is Wizzair, met een gemiddelde van bijna 76 euro. Blue Air sluit de top drie af met een ticketprijs van 82 euro.

Whichairline waarschuwt reizigers als zij een reis bij Ryanair willen boeken. De prijs van het ticket lijkt namelijk erg goedkoop, maar wat men vaak vergeet is dat bij Ryanair nog veel extra kosten rekent, zoals bagagekosten en een reisverzekering. En deze bedragen liggen gemiddeld veel hoger dan bij andere luchtvaartmaatschappijen. Daardoor lijkt de prijs in eerste instantie zo laag. Volgens Whichairline weet Ryanair deze kosten dus goed te verstoppen voor de reizigers.

De hoogste ticketprijs kon Whichairline vinden bij Thomas Cook. De gemiddelde ticketprijs is daar zo’n 207 euro. Deze werd gevolgd door Wowair, met een gemiddelde prijs van bijna 190 euro, maar ook Jet2 blijkt erg duur te zijn: daar betaal je gemiddeld bijna 160 euro voor een ticket.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl