Vertraagde of geannuleerde vlucht van British Airways? Krijg een compensatie tot 600€!

Ging je op een stedentrip voor je vakantie of op reis voor je werk? Wat de reden van jouw reis ook was, een vertraagde of geannuleerde vlucht is altijd balen. Maar geen zorgen - je kunt wel recht hebben op een compensatie tot € 600 en/of terugbetaling van je ticket!  Bij Vlucht-Vertraagd.nl helpen wij je bij het aanvragen van een vluchtcompensatie. In een paar klikken kun je checken of je in aanmerking komt - en als dat zo is, dan zorgen onze teams van juridische experts in 9 verschillende landen ervoor dat jij ontspannen kunt afwachten tot het geld op je bankrekening staat! Check je vlucht met onze en bepaal of je recht hebt op compensatie en terugbetaling van British Airways!

Claim binnen 5 minuten!

Belangrijke info

 • Had je vlucht van British Airways meer dan 3 uur vertraging? Dan kun je tot 600€ compensatie claimen!

 • British Airways vlucht geannuleerd? Je kunt een vluchtcompensatie en een geldteruggave van je ticket vragen.

 • Je kunt een claim indienen voor een vlucht van maximaal 6 jaar geleden.

 • Via Vlucht-Vertraagd.nl dien je je compensatieclaim online in - het is zo geregeld.

Jouw rechten in geval van een vertraagde of geannuleerde vlucht van British Airways

De Britse wetgeving en - indien je vanuit een EU-land, zoals Nederland, met BA vliegt - EU-verordening EU261, beschermen jouw recht op vluchtcompensatie van British Airways.

In bepaalde omstandigheden kun je recht hebben op een compensatie van British Airways van maximaal 600 euro en een volledige terugbetaling van de ticketprijs voor je geannuleerde British Airways-vlucht.

Sinds Brexit zijn 'The Air Passenger Rights and Air Travel Organisers' Licensing (Amendment) (EU Exit) Regulations 2019' van toepassing op alle vluchten die door Britse luchtvaartmaatschappijen worden uitgevoerd, waaronder British Airways. Maar wat zeggen deze verordeningen over vertraagde en geannuleerde vluchten van British Airways?

 • Was je vlucht van British Airways vertraagd? Als je minstens 3 uur te laat op je eindbestemming bent aangekomen, heb je hoogstwaarschijnlijk recht op vluchtcompensatie.

 • Is je vlucht van British Airways geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, heb je recht op een terugbetaling. Als de vlucht bovendien binnen 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, heb je waarschijnlijk recht op een compensatie voor geannuleerde vlucht van British Airways.

Heb je recht op compensatie voor je British Airways vlucht?

Vertraagde vlucht van British Airways - ontvang compensatie.

Bij een vertraging van meer dan 3 uur op een vlucht van British Airways heb je recht op compensatie volgens de Britse wetgeving over passagiersrechten. Voorwaarde is dat de luchtvaartmaatschappij zelf verantwoordelijk is voor de vertraging.

Gebruik onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator om te zien of je recht hebt op compensatie. Binnen een minuut weet je of je in aanmerking komt voor compensatie voor een vertraagde vlucht van British Airways. Zo ja, dan regelen wij de hele claimprocedure voor jou op basis van "no cure, no pay". Indien nodig, gaan we zelfs naar de rechtbank om op te komen voor je rechten!

Geannuleerde vlucht van British Airways - regels voor terugbetaling en compensatie

Afhankelijk van de precieze omstandigheden van de annulering van je British Airways vlucht kun je in aanmerking komen voor een compensatie van maximaal € 600, een terugbetaling van je ticket - of beide.

Wanneer kan ik compensatie voor mijn geannuleerde British Airways vlucht aanvragen?

Als je British Airways vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd en je geen andere vlucht hebt genomen, heb je mogelijk recht op compensatie.

Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet British Airways schuldig zijn aan de annulering. Lees voor meer informatie hierover het gedeelte onder "Buitengewone omstandigheden".

Wanneer kan ik een vergoeding voor mijn geannuleerde vlucht van British Airways aanvragen?

Als je British Airways vlucht niet doorging, kun je je geld terugkrijgen als:

 1. De luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht heeft aangeboden.

 2. De luchtvaartmaatschappij wel een alternatieve vlucht heeft aangeboden maar je deze niet hebt genomen.

Ontvang je geld!

No cure - No pay. Wij nemen je hele claim uit handen!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel compensatie kan ik van British Airways krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Het bedrag van de compensatie hangt af van de afstand van de vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.


vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden - kan British Airways mij compensatie weigeren?

Wanneer de vertraging of annulering is veroorzaakt door een derde partij of door overmacht, mag British Airways de compensatie weigeren. Deze omstandigheden heten buitengewone omstandigheden.

De meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Maar let op: luchtvaartmaatschappijen beweren soms dat er sprake is van een buitengewone omstandigheid, ook als dat niet het geval was. Ze doen dit om geen schadevergoeding te hoeven betalen.

Houd de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk en claim je BA compensatie. Check in één minuut of je in aanmerking komt met onze Claim Calculator.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn British Airways compensatie / British Airways restitutie krijg?

Passagiers die via Vlucht-Vertraagd.nl vluchtcompensatie of een terugbetaling aanvragen, ontvangen hun geld vaak binnen een paar weken of maanden.

Maar als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim moet worden ingediend bij de rechtbank, dat kan de wachttijd wel een paar maanden of zelfs jaren zijn.

Maar wees gerust, hoe lang de claim ook duurt, ons team houdt je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in je claim en staat klaar om je vragen te beantwoorden.

Houd British Airways verantwoordelijk en krijg je geld terug!

Vlucht-Vertraagd.nl analyseert je claim en zorgt dat jij je geld ontvangt!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe claim ik compensatie van British Airways / British Airways restitutie?

Bepaal eerst of je in aanmerking komt voor British Airways compensatie of een terugbetaling. Dit kan in een paar stappen met behulp van onze Claim Calculator.

Als je recht hebt op vluchtcompensatie en/of een terugbetaling, dan kun je ervoor kiezen om het proces uit te besteden aan ons team van juridische professionals, zo kun jij je ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je het geld krijgt waar je recht op hebt.

Het kost je maar een paar minuten om alle benodigde documenten op ons platform te uploaden. Daarna nemen onze juristen het van je over om je claim te beoordelen, juridische documenten voor te bereiden, contact op te nemen met de juiste personen bij de luchtvaartmaatschappij en, wanneer nodig, je claim voor de rechter te brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Wil je meer weten over onze tarieven? Bekijk dan onze prijslijst.

Ben je klaar om een claim in te dienen? Begin dan meteen het proces — je kunt dit direct vanaf je mobiel of computer doorlopen.

Over British Airways

British Airways is the UK national flag carrier, founded in 1974. The airline’s headquarters are located in London, UK. This is the second-largest UK airline in fleet size and passengers carried by, after EasyJet. British Airways flies to 160 destinations on all continents!

In 2011, British Airways merged with Iberia, establishing the International Airline Group (IAG).

In May 2021, according to a Statista study, British Airways were the 4th most on-time airline in the UK with an on-time performance of 92,1%.

Handige links