Rotterdam The Hague Airport vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe claim je vluchtcompensatie?

is Rotterdam The Hague Airport de op twee na drukste luchthaven van Nederland, waardoor het een populaire optie is. Doordat de luchthaven dicht bij de drukke snelweg A13 ligt, die de steden Den Haag en Rotterdam met elkaar verbindt, is deze luchthaven gunstig gelegen in Rotterdam, de grootste zeehaven van Europa. Dagelijks passeren duizenden reizigers Rotterdam The Hague Airport met de bedoeling hun vlucht te halen. Helaas is er altijd een kans dat vluchten vertraging oplopen of zelfs geannuleerd worden als er veel voetverkeer is. Ontdek in dit artikel hoe je tot € 600 compensatie voor jouw vlucht kunt ontvangen voor een vertraagd of geannuleerd vertrek op Rotterdam The Hague Airport!

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijkste punten

 • Rotterdam The Hague Airport vlucht meer dan 3 uur vertraagd? Mogelijk kom je in aanmerking voor compensatie voor jouw vlucht tot € 600 per passagier!

 • Is je vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport minder dan 14 dagen voor jouw geplande vertrek of aankomst geannuleerd? Je kunt een volledige financiële compensatie voor jouw vlucht aanvragen, evenals een schadevergoeding tot € 600!

 • Claim nu online met Vlucht-Vertraagd.nl — het kost slechts 5 minuten van je tijd en onze experts doen de rest!

Is mijn vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport vertraagd of geannuleerd?

Schiphol, de grootste luchthaven van Nederland, ondervond in mei ernstige hinder door overboekte vluchten en personeelstekorten bij zowel de luchtvaart- als de luchthavendivisie. Door het overweldigende aantal passagiers zijn veel vluchten vertraagd of geannuleerd.

Luchtvaartmaatschappijen hebben in deze periode vluchten van klanten omgeboekt om de druk op Schiphol te verminderen.Dit deden ze door passagiers om te boeken op vluchten die vertrekken vanaf een andere luchthaven in Nederland, of door tijdens de spits een reis om te boeken naar een minder drukke periode van de dag. Rotterdam The Hague Airport was een van die luchthavens die een toename van reizigers zag als gevolg van de overloop van Schiphol naar Rotterdam The Hague Airport. Voordat ze op de luchthaven aankwamen, kregen passagiers het advies om hun vlucht te controleren om te kijken of er problemen waren.

Hier lees je hoe je de meest recente aankomst- en vertrekinformatie kunt bekijken.

Vertraagde of geannuleerde Rotterdam The Hague vlucht?

Een vluchtcompensatie tot € 600 per passagier is mogelijk voor jou beschikbaar!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Rotterdam The Hague Airport vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Je kunt aanspraak maken op vluchtcompensatie als je vlucht vanaf of naar Rotterdam The Hague Airport vertraging heeft opgelopen als:

 • Je vlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport meer dan drie uur vertraging heeft opgelopen

EN

 • De storing de schuld was van de luchtvaartmaatschappij (meer details hieronder); als een derde partij of ‘buitengewone omstandigheden’ de oorzaak van de vertraging zijn, compenseert de luchtvaartmaatschappij jouw vlucht niet).

Rotterdam The Hague Airport vlucht geannuleerd — vluchtcompensatie en restitutiebeleid

Als je vlucht vanaf of naar Rotterdam The Hague Airport wordt geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie tot € 600, een totale geldelijke restitutie van jouw vlucht, of beide!

Om vluchtcompensatie te krijgen voor je geannuleerde Rotterdam The Hague Airport vlucht geldt het volgende:

 • De annulering van je vlucht mag niet meer dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum plaats hebben gevonden.

 • Om jouw claim af te kunnen wijzen, moet het de luchtvaartmaatschappij zijn die de annulering heeft veroorzaakt (raadpleeg voor meer informatie het gedeelte over buitengewone omstandigheden van dit artikel).

Als je geen alternatieve vlucht aangeboden hebt gekregen, of ervoor koos deze optie niet te accepteren, kun je ook een verzoek indienen voor restitutie van je vliegticket.

Houd met het volgende rekening: Accepteer geen voucher voor vliegreizen! Je bent dan verplicht om nog een keer gebruik te maken van dezelfde luchtvaartmaatschappij en je kunt jouw geld verliezen als de maatschappij een faillissement aanvraagt.

Eis je compensatie op

Ontvang tot €600 voor je vertraagde of geannuleerde vlucht!

Dien je claim in
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde Rotterdam Den Haag vlucht?

De hoogte van je claim hangt af van hoe ver je gevlogen hebt.

(Vergeet niet dat het bedrag van de claim voor elke passagier geldt.)

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Rotterdam The Hague Airport vlucht?

Je claim is bij ons in goede handen! Met Vlucht-Vertraagd.nl kun je een claim indienen, tijd besparen en je geld terugkrijgen.

Ons deskundige team neemt de claim binnen enkele minuten over, zodat je thuis kunt ontspannen terwijl wij alles regelen.

Wat doen onze deskundigen en hoe kunnen ze jouw kans op een succesvolle claim vergroten? We hebben al meer dan 10 jaar ervaring in claims tegen luchtvaartmaatschappijen, en daarom kennen we al hun tactieken en uitdagingen. Om je recht op compensatie te ondersteunen, beoordeelt ons team jouw claim, stelt het de benodigde documentatie samen, staat het in contact met het juridische team van de luchtvaartmaatschappij en stapt ons team, indien nodig, naar de rechtbank. No cure, no pay.

Vertragingen en annuleringen op Rotterdam The Hague Airport: kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Het kan voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij geen vluchtcompensatie kan aanbieden voor je vertraagde of geannuleerde vlucht. Het gaat dan om ‘buitengewone omstandigheden’ die zich voordoen wanneer een derde partij of een onvoorziene gebeurtenis de vertraging of annulering heeft veroorzaakt en niet de luchtvaartmaatschappij zelf.

Hier volgen een paar voorbeelden van die situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Ontvang je geld!

No cure - No pay. Wij nemen je hele claim uit handen!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

Dit is afhankelijk van de relevante wetten van het land van vertrek, het land van aankomst en het land waar de luchtvaartmaatschappij haar hoofdkantoor heeft.

Als je bijvoorbeeld een Air France vlucht hebt genomen van Rotterdam The Hague Airport naar London Heathrow, kun je een claim indienen onder de volgende periodecategorieën:

 • Nederlands recht: 2 jaar

 • Brits recht: 6 jaar

 • Frans recht: 5 jaar

Zo breng je de tijd door op Rotterdam The Hague Airport als je vlucht vertraagd of geannuleerd is!

Op Rotterdam The Hague Airport zijn veel winkels en plekken om eten en drinken te kopen, waardoor de luchthaven een uitstekende plek is om wat vrije tijd door te brengen. Hieronder volgen enkele activiteiten op Rotterdam The Hague Airport om de tijd te doden tijdens langdurig wachten of voor de overstap:

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Rotterdam The Hague Airport

Na Eindhoven Airport en Amsterdam Airport Schiphol is Rotterdam The Hague Airport (RTHA) de derde drukste luchthaven van Nederland. De luchthaven, die 5,6 kilometer ten noordwesten van Rotterdam ligt, bedient voornamelijk Rotterdam en Den Haag. Jaarlijks reizen er gemiddeld 2 miljoen passagiers via Rotterdam The Hague Airport.

RTHA biedt 50 Europese bestemmingen, bediend door 6 luchtvaartmaatschappijen. Betaalbare budgetmaatschappijen met routes door heel Europa zijn onder andere Transavia en Pegasus.

Omdat RTHA ernaar streeft haar grondactiviteiten tegen 2030 klimaatneutraal te maken, staat duurzaamheid hoog in het vaandel, naast milieubewustzijn en de overweging van de invloed op de luchtkwaliteit en geluidsoverlast.

Het is heel eenvoudig om naar Rotterdam The Hague Airport te reizen, of je nu met de auto, fiets, scooter of het openbaar vervoer komt. Je kunt de app 9292 gebruiken om je reis te plannen. Daarnaast kun je jouw parkeerplaats vooraf online reserveren. Er zijn zowel korte- als langetermijnopties beschikbaar.


Handige links