Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Ontvang tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Mijn koffer is kwijt: wat nu?

Dagelijks raken er op luchthavens wereldwijd 90.000 stukken bagage kwijt. Circa 10.000 daarvan raken kwijt in Europa. Waarom raakt bagage kwijt? In 50% van de gevallen komt dit door vluchten met een transfer. Jaarlijks gaat het om 30 tot 40 miljoen stuks bagage en 1 op de 3.000 koffers wordt niet meer terug gevonden. De kans op het verliezen van een koffer is behoorlijk groot. Om deze reden reizen steeds meer passagiers alleen met handbagage.

Wanneer je jouw bagage verloren bent, is dit natuurlijk enorm stressvol. Wij vertellen je graag hoe je kunt achterhalen waar jouw koffer is en op wat voor een vergoeding jij recht hebt als jouw koffer kwijt of vertraagd is.

Koffer vertraagd of verloren: volg deze stappen

Komt jouw koffer met vertraging aan of is jouw koffer zelfs kwijt? Onderneem direct actie!

 1. Ga direct naar een vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij als je erachter komt dat jouw koffer niet aanwezig was op je vlucht.
 2. Vraag om een Property Irregularity Report (PIR) en laat de vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij de 'World Tracer' checken. Het Property Irregularity Report is een declaratie formulier welke je binnen 5 dagen na het het verlies van je bagage ingevuld moet hebben.
 3. Via de 'World Tracer' is het mogelijk om na te gaan waar je koffer is of waar je koffer kwijt is geraakt

​Is je bagage na 3 dagen nog steeds kwijt? Vul dan een Bagage Inventory List (BIL) in. Dit formulier moet binnen 21 dagen na aankomst zijn ingediend bij de luchtvaartmaatschappij. 

Koffer vertraagd of kwijt: waar heb ik recht op?

Wanneer jouw koffer met vertraging aankomt heb je recht op een vergoeding voor noodzakelijke spullen zoals toiletartikelen en kleding. In de algemene voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij staat vaak vastgelegd wat de hoogte van de compensatie van deze spullen is.

Is jouw koffer kwijtgeraakt? Jouw rechten staan beschreven in het Verdrag van Montreal. In dit verdrag is vastgelegd hoeveel een vergoeding een airline per kilo bagage moet vergoeden. Per dag wordt op basis van SDR valuta (een samenvoeging van een aantal internationale valuta) een berekening gemaakt hoeveel het maximum is dat een airline moet betalen. Gemiddeld ligt bedrag rond de 1.100 euro.

Waardevolle spullen kwijt

De luchtvaartmaatschappij is niet verantwoordelijk voor het verlies van geld, juwelen, zilverwerk, zakelijke documenten, elektronische apparatuur of andere waardevolle spullen.

Hoe voorkom ik dat mijn bagage kwijtraakt?

Het is natuurlijk nooit helemaal te voorkomen dat je je koffer kwijtraakt, maar er zijn wel een aantal tips die de kans op verlies verkleinen:

 • Gebruik een label voor elk stuks bagage, ook handbagage en bijvoorbeeld kleinere (hand)tassen.
 • Zorg ervoor dat de kleur van je bagagelabel opvalt en een andere (contrasterende) kleur heeft dan je bagage.
 • Gebruik bagagelabels van een goede kwaliteit en controleer dat ze niet beschadigd zijn.
 • Zorg ervoor dat alle informatie op het label duidelijk leesbaar is (gebruik blokletters).
 • Zet de landcode voor je telefoonnummer, zodat je internationaal gebeld kan worden (bijvoorbeeld: +31612345678)

Dubbel pech: koffer én vlucht vertraagd?

Je moet er niet aan denken: éérst kom je met een vertraging van meer dan 3 uur aan op de luchthaven en daarna komt jouw koffer ook nog eens met vertraging aan.. Na het lezen van deze informatie weet je precies wat je moet doen als jouw koffer vertraagd (of zelfs kwijt) is. Maar weet je ook waar jij recht op hebt als jouw vlucht vertraagd is?

Jouw passagiersrechten zijn vastgelegd in Europese Verordening 261/2004. Wist je dat je tot wel € 600,- per persoon kunt claimen voor jouw vertraagde of geannuleerde vlucht? Veel vliegtuigpassagiers kennen hun passagiersrechten niet en claimen daarom geen compensatie voor hun vertraagde, geannuleerde of zelfs overboekte vlucht. 

Was jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt en wil je weten of jij in aanmerking komt voor een schadevergoeding? Met onze claimcalculator kun je eenvoudig een gratis en vrijblijvend advies opvragen! Je ziet gelijk of je recht hebt op compensatie en kunt ook gelijk jouw claim bij ons indienen. Wij nemen vervolgens al het werk voor je uit handen. Zo simpel is het!

 

➜ Check jouw vlucht

 

Onze service

  2184 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Laat mij weten of ik in aanmerking kom voor compensatie

Vlucht-Vertraagd.nl in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Prima geholpen door Team Vlucht-vertraagd , 1ste instatie werd het afgewezen door Transavia maar bij de 2de poging werd duidelijk dat wij in ons recht stonden en werd het volledige bedrag uitgekeerd .... ��

Had binnen 2,5 maand al confirmatie dat ik EUR 600 (minus 25% voor ‘Vlucht vertraagd) zou ontvangen. Dus top service!

Goed geregeld, duidelijke service is zeker zijn 25% waard!

professioneel en dus kundig

Onze ervaringen zijn exact gelijk aan dhr. Richard van Geelen....(citaat): "Wij hebben net de toezegging gekregen dat het compensatiebedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen."

Alleen maar lof! snellen en correcte afwerking van mijn claim!

Goed geautomatiseerd systeem en vriendelijke communicaties. Heeft al met al toch nog 4 maanden geduurd, maar dat lag 100% aan Austrian Air. Had er niet aan moeten denken dat zelf af te handelen! Kan ik me bezig houden met zaken die mij energie geven. Nathalie, Sanne, Anne, Jason, Stascha, Nikos en collega's: Bedankt voor jullie dienst!

Wij hebben net de toezeggingen gekregen dat het compensatie bedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen. Richard

in 2016 zelf heel druk geweest met de KLM voor compensatie. 6 keer afgewezen door de KLM. Dus in april 2016 vlucht-vertraagd ingeschakeld. Minnelijk werd het niets, dus op aanraden van vlucht-vertraagd gerechtelijke procedure ingegaan. Na 2 jaar dacht ik dat het niets meer zou worden, maar nu toch eindelijk gerechtigheid. Compensatie is toegewezen. Top gedaan.

Met hulp van vlucht-vertraagd vandaag de schadevergoeding gekregen voor mijn vertraagde vlucht (4 uur) op 2 maart jl. Super makkelijk en netjes geregeld!

Alleen maar lof! Onlangs compensatie voor 4 personen ontvangen voor een vertraagde vlucht met Ryanair van afgelopen herfstvakantie. Waar Ryanair geen gehoor geeft lukt het Vluchtvertraagd wel. Fee van 25% nemen wij dan voor lief, aangezien de compensatie meer dan redelijk is in ons geval!

Prima service. Van te voren wordt al bekend gemaakt dat je 25% van het terug te krijgen bedrag betaald als kosten.logisch toch ze doen het werk voor je. Geen uitkering geen kosten! Wij zijn zeer tevreden en het wachten is rijkelijk beloond! Vluchtvertraagd is wel degelijk een aanrader.

ik ben blij met de uitslag van vluchtvertraag want als ik het zelf had moeten doen had ik dit niet berijkt hartelijk dank hier voor

Zopas uitkering gekregen via vlucht vertraagd. Ben zeer tevreden over de service. Hoewel ik ook eerst een beetje wantrouwig was tegenover zo een internet site en ook niet echt kon geloven dat zo een hoge compensatie mogelijk was, ben ik zeer blij dat ik het nu toch gedaan heb. Als ik de commentaren hieronder nu lees maak ik toch even de bedenking dat je als klant het spel ook eerlijk moet spelen natuurlijk. Als je het dossier op een correcte manier in hun handen geeft , met zoveel mogelijk documenten ,moet je niet zelf nog gaan proberen om nog via een andere weg compensatie te krijgen. Dan krijg je natuurlijk een rekening , zij hebben er dan ook al tijd en werk in gestoken. Tenslotte, als je bij andere burgerzaken, alles in handen geeft van een advocaat, moet je ook niet meer op eigen houtje gaan handelen. Hun 25% vind ik dan ook redelijk.

Yeahhh! gelukt!! bedankt Vlucht vertraagd voor de goede service. jullie hebben er veel moeite voor moeten doen, maar toch is het gelukt.

I have just received compensation for a flight that was delayed in 2015! After writing numerous letters and emails to the airline I had all but given up hope of any compensation. Luckily a colleague told me about Vlucht-vertraagd and I contacted them. Today I finally received my compensation and I am very happy. Thank you T. Penalver

Onze vlucht had 10 uur vertraging . Via Vlucht-Vertraagd hebben wij schadevergoeding gekregen waar we zeer tevreden mee zijn . Voor ons is alles oke , een dikke pluim voor VV.

Juli 2017 mijn claim laten uitvoeren door Vlucht-Vertraagd. Nu bericht gekregen dat de claim is toegekend en ze uitbetalen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op het invullen en toesturen van de gevraagde gegevens geen enkel omkijken heb gehad. Paar keer gecommuniceerd via support en altijd antwoord gekregen. Ik kan Vlucht- Vertraagd aan iedereen aanbevelen, ze doen wat ze beloven.

Heel tevreden over de snelle afhandeling. Alles is correct verlopen. Heel vriendelijk personeel met ......veel geduld.

Vandaag gehoord dat onze claim bij corendon uitgekeerd is. Super blij met het werk van Vlucht vertraagd!!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Vlucht-Vertraagd.nl

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Controleer hier of je recht hebt