Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Binnen de EU een claim indienen voor jouw vlucht: hoe werkt dit?

Heeft jouw vlucht van, naar of binnen de Europese Unie (EU) een vertraging opgelopen of was deze geannuleerd? Claim dan een schadevergoeding op basis van Europese Verordening 261/2004! Maar hoe werkt dit precies? Vlucht-Vertraagd.nl legt het je graag uit.

Wat houdt EU Verordening 261/2004 in?

In 2004 heeft de Europese Unie Europese Verordening (EG) Nr. 261/2004 in het leven geroepen om de rechten van vliegpassagiers in het geval van een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht te beschermen. Op basis van deze wetgeving kun je als gedupeerde passagier een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij.

Heeft jouw vlucht van-, naar of binnen de EU vertraging opgelopen? Dan kun je een claim indienen van € 250,-€ 400,- of € 600,- per persoon, afhankelijk van een aantal criteria die wij hieronder verder toelichten.

Op basis van EU wetgeving een claim indienen

De schadevergoeding voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal vliegkilometers en de duur van de vertraging.

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op de volgende bedragen:

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht
 

  • Je hebt recht op een compensatie van € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer.
  • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer.
  • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.
  • Voor alle overige vluchten heb je recht op een compensatie van € 600,-.

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3.500 kilometer en was jouw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Dien jouw EU claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl!

Als je vlucht vertraagd is kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen!

We innen alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Wij werken op basis van 'no cure, no pay'. Ga naar de prijslijst voor meer informatie.

Check jouw compensatie in onze claimcalculator

Wil je snel zien of je recht hebt op een vergoeding voor de vertraging van jouw vlucht? Dat kan gemakkelijk door gebruik te maken van onze claimcalculator! 
 

➜ Check jouw vlucht!

 

Vertel ons wat er gebeurd is door een paar vragen te beantwoordenWij handelen alles verder af met de luchtvaartmaatschappijJe ontvangt jouw rechtmatige compensatie!

 

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht