Dit zijn de 8 grootste Europese luchtvaartmaatschappijen

Vandaag de dag zijn er acht keer zoveel vliegpassagiers in vergelijking tot 40 jaar geleden. Dat is een stijging van 700%! Ook de luchtvaartmaatschappijen zijn enorm gegroeid qua vloot, vluchten en routes. Vlucht-Vertraagd.nl zet de acht grootste Europese luchtvaartmaatschappijen voor je op een rijtje! Ook hebben we een paar interessante feitjes over deze airlines verzameld.

Het meest interessante om te weten is dat als je vanaf een Europese bestemming met een van deze luchtvaartmaatschappijen bent gevlogen en jouw vlucht vertraagd of geannuleerd was, je wellicht in aanmerking komt voor compensatie van de airline. Deze compensatie kan oplopen tot wel € 600,- per persoon! Je kunt jouw claim ook indienen als de vlucht naar een bestemming binnen de EU door een Europese luchtvaartmaatschappij werd uitgevoerd en was vertraagd. 

Dien jouw claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl en wij maken het gehele claimproces een stuk gemakkelijker voor je. Check snel en vrijblijvend jouw vlucht in onze claimcalculator om te zien op hoeveel vergoeding jij recht hebt:

➜ Check jouw vlucht


Dat gezegd hebbende, wie zijn momenteel de grootste luchtvaartmaatschappijen binnen Europa? We hebben ze voor je gerangschikt op basis van het aantal vervoerde passagiers!

8: Norwegian Air

We beginnen de lijst met Norwegian Air! Deze low-cost luchtvaartmaatschappij voerde haar eerste vluchten uit in 1993 en maakt gebruik van zuinige en duurzame toestellen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Land: Noorwegen
Aantal vervoerde passagiers: 37.34 miljoen
Vloot: 161 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 60.59%

Wist je dat? Alle toestellen van Norwegian Air hebben een speciale 'tail fin art', toegewijd aan prominente personen van over de hele wereld. Meestal wordt hiervoor de persoon gekozen die een bepaalde link heeft met de route waarop de vlucht wordt uitgevoerd. Op de foto hierboven staat George Sverdrup op de staart van het toestel, een Noorse staatsman die veel voor de Noorse geschiedenis heeft betekend.

➜ Dien jouw Norwegian Air claim in


7: Aeroflot Group (Aeroflot, Rossiya Airlines, Pobeda)

Nummer 7 in deze lijst is Aeroflot. De Russische luchtvaartmaatschappij heeft een rijke en interessante geschiedenis en voerde haar eerste vluchten uit in 1923. De airline heeft sindsdien veel meegemaakt en stond bekend als de nationale luchtvaartmaatschappij van de Sovjet-Unie (destijds de grootste ter wereld). Ondanks een aanzienlijk aantal crashes in de jaren 70, is Aeroflot nu een van de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Land: Rusland
Aantal vervoerde passagiers: 55.71 miljoen

Vloot: 254 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 79.01%

Wist je dat? Aeroflot voerde in 1977 passagiersvluchten uit met Concorde toestellen. Naar aanleiding van een aantal ongelukkige ongevallen werden de Concordes tot 1983 enkel nog voor cargovluchten ingezet.

➜ Dien jouw Aeroflot claim in

 

6: Turkish Airlines

Op de 6e plaats komen we Turkish Airlines tegen. Met het nieuwe Istanbul Airport als haar basis (naar verluidt de meest geavanceerde luchthaven ter wereld), is de luchtvaartmaatschappij perfect gelegen om passagiers naar bestemmingen over de hele wereld te vervoeren. Sinds het ontstaan van de airline in 1933 heeft de organisatie jaarlijks een groei gezien.

Land​: Turkije
Aantal vervoerde passagiers: 75.16 miljoen

Vloot: 336 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 72.03%

Wist je dat? Met bestemmingen in wel 121 verschillende landen is Turkish Airlines 's werelds meest internationale luchtvaartmaatschappij!

➜ Dien jouw Turkish Airlines claim in


5: easyJet

easyJet is de 5e grootste Europese luchtvaartmaatschappij. Deze low-cost luchtvaartmaatschappij voert vele goedkope vluchten uit binnen Europa. Aangezien de airline grotendeels gebaseerd is in het Verenigd Koninkrijk, zijn easyJet vluchten een populaire keuze geworden voor vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en binnen Europa.

Land: Verenigde Koninkrijk en Zwitserland
Aantal vervoerde passagiers: 88.04 miljoen

Vloot: 328 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 85.61%

Wist je dat? In één jaar heeft easyJet bijna 2 miljoen broodjes met bacon verkocht aan boord van hun vliegtuigen. Als je al deze broodjes naast elkaar zou leggen, zouden deze van Venetië naar Wenen reiken!

➜ Dien jouw easyJet claim in


4: Air France-KLM

De eerste luchthaven in de bovenste helft van de lijst is Air France-KLM. Na de fusie van beide luchtvaartmaatschappijen 2004, opereert dit bedrijf nu vanuit twee belangrijke thuisbases in Europa: Charles de Gaulle Airport in Parijs en luchthaven Schiphol in Amsterdam. Vanuit deze luchthavens worden vluchten uitgevoerd naar bestemmingen over de hele wereld.

Land​: Frankrijk en Nederland
Aantal vervoerde passagiers: 101.45 miljoen

Vloot: 574 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 83.19%

Wist je dat? In 2017 werden crewleden van een Air France zes uur lang vastgehouden in Buenos Aires omdat de dochter van een Argentijnse voormalig onderminister van justitie ontevreden was omdat ze geen upgrade ontving. Daarnaast een leuk feitje over KLM: de Nederlandse luchtvaartmaatschappij is de oudste commerciële airline ter wereld!

➜ Dien jouw Air France-KLM claim in


3: International Airline Group (British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus, LEVEL)

Op plaats 3 komen we IAG (International Airline Group) tegen. Deze vereniging werd gevormd door en wordt vertegenwoordigd door verschillende prominente luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways, Vueling en Iberia. IAG is vooral populair in het Verenigd Koninkrijk en Spanje en heeft in deze landen dan ook zeker haar plaats verdiend. We moeten je er helaas wel op wijzen dat deze luchtvaartmaatschappijen volgens onze gegevens behoren tot een van de ergste overtreders als het gaat om het negeren en niet toekennen van passagiersrechten.

Land: Verenigd Koninkrijk, Spanje en Ierland
Aantal vervoerde passagiers: 112.92 miljoen

Vloot: 548 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 85.35%

Wist je dat? In het (onwaarschijnlijke) geval van het overlijden van een passagier aan boord, is het wel eens voorgekomen dat het British Airways personeel een zonnebril had opgedaan bij de persoon in kwestie, een glas wodka en tonic op het tafeltje had neergezet een exemplaar van de Daily Mail krant bij de persoon had gelegd, zodat andere passagiers niet doorhadden dat de persoon was overleden... Bizar, toch?

➜ Dien jouw IAG claim in


2: Ryanair

Ryanair heeft een redelijke reputatie opgebouwd als het gaat om go-to luchtvaartmaatschappijen voor goedkope vluchten. Dit heeft er zeker voor gezorgd dat de luchtvaartmaatschappij als 2e is binnengekomen op deze lijst. Hoewel de airline vaak is gehuld in controverse, heeft Ryanair sinds de oprichting in 1984 een enorme groei doorgemaakt. Met elke maand die voorbij gaat lijkt het alsof er steeds meer steden in Europa, waaronder ook enkele kleine steden, met een Ryanair-vlucht worden verbonden.

Land​: Ierland
Aantal vervoerde passagiers: 139.2 miljoen

Vloot: 439 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 77.76%

Wist je dat? In juli van 2010 kondigde Ryanair aan dat ze van plan waren om staanplaatsen te gaan aanbieden op hun vluchten. Deze staanplaatsen, uiteraard zonder enige comfort, zouden de meest goedkope plaatsen worden. Voor maar € 5,- zou je al een vlucht met staanplaats kunnen boeken. Zoals verwacht, werd er kort na de aankondiging een streep door de plannen gezet...

➜ Dien jouw Ryanair claim in


1: Lufthansa Group (Lufthansa, Eurowings, Swiss Airlines, Austrian Airlines, Brussels Airlines)

Bovenaan de lijst van de grootste Europese luchtvaartmaatschappijen staat Lufthansa Group! Onder deze organisatie vallen airlines als Lufthansa, Eurowings en Austrian Airlines. In zowel het aantal vervoerde passagiers en de grootte van de vloot, is de Lufthansa-groep zeker de grootste. Onder leiding van Lufthansa, misschien wel de best gewaardeerde luchtvaartmaatschappij in Europa, wil de groep de komende jaren nog steeds groeien en uitbreiden.

Land​: Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk
Aantal vervoerde passagiers: 142.3 miljoen

Vloot: 711 toestellen
Vluchten die op tijd aankwamen: 83.01%

Wist je dat? Lufthansa is de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. Daarnaast was het de eerste luchtvaartmaatschappij die in 2004 haar passagiers internet aan boord van het vliegtuig aanbood!

➜ Dien jouw Lufthansa claim in


Gedupeerd door een van deze luchtvaartmaatschappijen? Claim compensatie!

Helaas slagen veel van deze luchtvaartmaatschappijen er ondanks hun enorme commerciële succes niet in om de regels van de Europese wetgeving met betrekking tot het compenseren voor vertragingen, annuleringen en overboekingen na te leven. Bij Vlucht-Vertraagd.nl is het onze missie om gedupeerde passagiers te helpen en ervoor te zorgen dat ze eerlijk en rechtvaardig worden behandeld door de luchtvaartmaatschappijen. Zelfs als er judirische stappen moeten worden ondernomen zijn wij je hierin tot dienst.

Was jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze claimcalculator om erachter te komen of jij aanspraak kunt maken op de compensatie waar je recht op hebt! Wij werken op basis van no cure, no pay en onze 25% success fee is alleen van toepassing als we in staat zijn om de compensatie te claimen. Jij dient jouw claim bij ons in en wij nemen verder al het werk uit handen!

Kort samengevat zijn dit de grootste Europese airlines:

  1. Lufthansa Group (Lufthansa, Eurowings, Swiss Airlines, Austrian Airlines, Brussels Airlines), 142.3 miljoen
  2. Ryanair, 139.2 miljoen
  3. International Airline Group (British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus, LEVEL), 112.92 miljoen
  4. Air France-KLM, 101.45 miljoen
  5. easyJet, 88.04 miljoen
  6. Turkish Airlines, 75.16 miljoen
  7. Aeroflot, 55.71 miljoen
  8. Norwegian Air, 37.34 miljoen

 

➜ Check gratis of jij recht hebt op vergoeding


Check mijn compensatie