Voucher aangeboden van de airline? Accepteer deze niet zonder dit te weten!

Luchtvaartmaatschappijen kunnen soms sluwe vossen zijn als het aankomt op het (niet) uitkeren van compensatie. Ze hebben een trucendoos vol met excuses om geen compensatie uit te keren en dit tast de betrouwbaarheid van een airline enorm aan. Zo bieden zij gedupeerde passagiers vaak vouchers aan die niet in vergelijking staan tot de compensatie waar je eigenlijk recht op hebt. Vlucht-Vertraagd.nl komt op voor jouw rechten als gedupeerde passagier en maakt je graag wegwijs in de Europese wetgeving omtrent compensatie bij vluchtvertraging!
 

➜ Check direct je vlucht op compensatie


Waarom moet je oppassen met het aannemen van vouchers van de airline?

Volgens Europese Verordening 261/2004 hebben reizigers recht op compensatie in het geval van een vluchtvertraging van drie uur of meer, mits er sprake was van buitengewone omstandigheden. Een truc die luchtvaartmaatschappijen vaak hanteren om onder deze wetgeving uit te komen is het aanbieden van reisvouchers op de luchthaven. Wij willen je dan ook adviseren om deze nooit zomaar te accepteren. Waarom niet? Dat lichten wij graag toe!

Reisvouchers zijn winstgevend voor airlines

De vouchers die worden aangeboden zijn bedoeld om een nieuwe vlucht mee te boeken en zijn meestal een jaar geldig. Als een maatschappij je deze vouchers aanbiedt, blijft het geld dus binnen het bedrijf. Hierdoor profiteren zij alleen maar van het feit dat jouw vlucht vertraging heeft opgelopen. In veel gevallen worden de vouchers niet eens ingewisseld voor een nieuwe vlucht, dubbel prijs voor de luchtvaartmaatschappij dus! En wees eerlijk, je geeft je tegemoetkoming toch veel liever uit aan iets naar eigen keuze?

Reisvouchers met een lagere waarde dan de compensatie

Naast het voordeel dat het geld binnen het bedrijf blijft, bieden airlines vaak vouchers voor een lager bedrag aan dan waar de passagier eigenlijk recht op heeft. Veel passagiers zijn niet op de hoogte van de bedragen die worden vergoed conform EU Verordening 261/2004 en gaan daarom blindelings akkoord met de aangeboden vouchers.

Belangrijker nog: eenmaal akkoord met de voucher verlies je al je verdere rechten op compensatie. Om deze reden luidt ons advies: accepteer nooit een reisvoucher. Uiteraard kun je vouchers voor eten of drinken wel aannemen, daar je heb je buiten de compensatie gewoon recht op!

Twijfel je over het aanbod van de airline? Neem contact met ons op!

Heeft de luchtvaartmaatschappij je een aanbod gedaan en twijfel je of dit overeenkomt met de wettelijke vergoeding volgens Europese Verordening 261/2004? Neem gerust contact met ons op! Wij zijn hier om jou te helpen. Je kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 13:30 en 17:00 telefonisch bereiken op +31 20 261 67 61 of mailen naar info@vlucht-vertraagd.nl. Ook kun je ons bereiken op Facebook en Twitter.

Claim je compensatie in plaats van je reisvoucher

Was jouw vlucht vertraagd en heb je geen reisvoucher geaccepteerd? Dan kun je via Vlucht-Vertraagd.nl je claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij! Check je vlucht snel, gratis en vrijblijvend via ons claimcalculator en kom direct te weten op hoeveel vergoeding jij recht hebt.

➜ Check jouw vlucht in onze claimcalculator


Check mijn compensatie