1078703 497095967032459 651081425 o 1

THE ONES TO FOLLOW: Emma van Au goût d'Emma

maandag 6 augustus 2018

Ik haat het om uuuuren op het vliegveld te moeten verblijven. Al helemaal bij een overstap.


De Belgische blogger Emma van "Au goût d'Emma" reist al jaren de wereld rond en schrijft daarover voor haar blog. Voor de 'THE ONES TO FOLLOW' interview-serie (in het Frans "Influenceurs 2018 à suivre") interviewden we Emma over haar blog, haar ergste vertragingen en haar mooiste reis. influenceur voyage

Vlucht-vertraagd: Stel dat je de loterij wint en je mag gratis reizen voor een hele maand. Je mag alleen maar 1 werelddeel kiezen. Azië, Afrika, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika of Oceania. Wat kies je? 

Emma: "Azië, zonder twijfel! Ik heb al veel mogen reizen en veel van de wereld gezien, maar er zijn zeker nog een aantal landen die op mijn lijstje staan om te ontdekken. Bovenaan prijken Korea en Taiwan."

Vlucht-vertraagd: Alleen reizen kan misschien een beetje saai worden (of niet!), wie neem je mee op je wereldreis?

Emma: "Mijn life partner is ook mijn travel partner. Ik vind het fantastisch om samen met de liefde van mijn leven te reizen en samen ook die herinneringen te kunnen delen."

Vlucht-vertraagd: Woohoo, klaar om te gaan! Alleen je vlucht is geannuleerd of grof vertraagd. Wat is jouw worst case scenario? Een lange vertraging of een geannuleerde vlucht?

Emma: "Zeker een lange vertraging. Ik haat het om uuuuren op het vliegveld te verblijven. Al helemaal bij een overstap."


Vlucht-vertraagd: De ergste vlucht die ik ooit heb meegemaakt…

Emma: "Dat was tijdens onze vlucht van Brussel naar Jakarta, met een overstap in Dubai. We miste onze overstap in Dubai terwijl de luchtvaartmaatschappij ons verzekerde dat we die vlucht niet zouden missen. Toen we aankwamen konden we niet overstappen op onze aansluitende vlucht - en dat terwijl die vlucht ook was vertraagd. Na lang wachten hebben we een nieuwe vlucht aangeboden gekregen naar Singapore. Daar zouden we overstappen naar onze volgende vlucht, de laatste overstap naar Jakarta. Once again misten we daar onze overstap. Aan het einde van de rit hadden we maar liefst 24 uur vertraging opgelopen!"

Vlucht-vertraagd: Het vliegtuig moest een noodlanding maken. Jullie landen op een onbewoond eiland. Wie zou je kiezen om op een onbewoond eiland te zitten? It can be anyone!

Emma: "Ik zou het niet erg vinden om op een onbewoond eiland te zitten met: JK Rowling. Bij een vrouw met zoveel verbeelding ga ik me zeker niet vervelen!"

Vlucht-vertraagd: Gelukkig werden JK Rowling en jij snel gered. Jullie konden door naar het continent van je dromen. Hoe nu verder? Je blijft backpacken of kies voor een 5-sterren hotel?

Emma: "Een 5-sterren hotel. Doe mij maar een chique boutique hotel met een spa, zeezicht, dat is voor mij echt een paradijsje!"

Vlucht-vertraagd: En als je dan mag kiezen. Wat was je favoriete reis so far?

Emma: "Onze favoriete trip was naar Uganda (see below). Een onvergetelijke reis, buiten de gebaande paden, een avontuur vanaf dag 1!"

Vlucht-vertraagd: Om mee af te sluiten, waarom is jouw blog verschillend van de andere blogs?

Emma: "Ik zorg er hopelijk voor dat je gaat reizen, maar boven de taste of the world ontdekt. Met door mij geteste adresjes in de buurt of aan de andere kant van de wereld."

De kans is groot dat Frans niet je moedertaal is als je dit artikel leest. Gelukkig spreekt de Instagram pagina van Emma tot de verbeelding. Sommige dingen in het leven heb je ook gewoon woorden nodig, die moet je ervaren en zien. Check it out!

Mocht je toch een woordje Frans spreken, kunnen we je de onderstaande blogs aanbevelen: 

- Safari en Ouganda : hors des sentiers battus à Ishasha

Citytrip à Ljubljana: mes bonnes adresses

Cours de cuisine khmère à Phnom Penh et LA recette d’amok au poisson

Volg Emma anders op Instagram en Facebook

Heb jij ook een helse vertraging gehad zoals Emma? In veel gevallen heb je recht op compensatie. Vul simpelweg je vluchtgegevens in via onze 'slimme claim calculator' en wij geven je vrijblijvend advies over je compensatie. In sommige gevallen kan je zelfs tot zes jaar terug nog compensatie ontvangen.

au gout d'emma blog voyage