Beer 932994 640

Verse sneeuw in de Alpen: ski's van zolder!

vrijdag 27 november 2015

In ons land zijn de temperaturen sinds afgelopen weekend flink gedaald en zo gaan we langzaam het hoogseizoen van de wintersport tegemoet. In het westelijke deel van de Alpen is inmiddels ook al flink wat sneeuw gevallen. Dus trek uw skipak maar uit de kast, want we kunnen weer glijden over verse sneeuw! Wij geven een aantal tips voor de gelukkigen die dit jaar weer richting de bergen trekken.

Skivakantie boeken: wanneer, waarheen?

Bent u een groentje in het wintersporten? Vermijd dan de schoolvakanties. Het is dan een stuk minder druk en daardoor kunt u rustig alles onder de knie krijgen. De drukte kan namelijk tegenwerken wanneer u zich probeert de focussen op uw technieken. Daarnaast is het ook nog eens een stuk goedkoper, vooral aan het begin en aan het einde van het hoogseizoen. Dus boek uw wintersportvakantie rond begin december of eind maart!

En waar gaat de reis dan heen? Aangezien er in het westelijke gedeelte van de Alpen de meeste sneeuw is gevallen, is Les Trois Vallée in de Franse Alpen zeker aan te raden. Dit is een van de grootste en meest gewaardeerde skigebieden, volgens een enquête van Wintertrex. Het gebied heeft 600 kilometer aan pistes. Het is zelfs zo groot dat u de skibus moet pakken om naar verschillende gebieden te kunnen. Een aanrader is de Grand Tour de Trois Vallées; drie valleien, vijf toppen, vijftien liften en een hoogteverschil van maar liefst 8208 meter. Een waar paradijs voor de fans!

Na al het intensieve skiën wilt u wel even lekker ontspannen met een drankje of helemaal uit uw dak gaan. Nou, dat mag natuurlijk! In Les Trois Vallées zit het gebied Flaine. Hierbinnen vallen verschillende gezellige wijken met een bruisende après-ski. Hier is bijvoorbeeld de Nederlandse après-skibar The Flying Dutchman te vinden. Voor de gezellige Hollandse sfeer en een feestje tot in de late uurtjes.

Praktische tips: volg de skiregels op en denk aan uw zorgverzekering

Na het boeken zijn er ook nog een paar praktische zaken om aan te denken. Misschien minder leuk maar zeker niet minder belangrijk! Skiën is een sport, en zoals bij elke sport kunnen er ongelukken gebeuren. De piste is in feite te vergelijken met een autoweg. Er zijn regels en waarschuwingsborden. De regels zijn samengesteld door de Fédération International de Ski (FIS). De tien regels gelden in ieder skigebied, dus houdt u zich hier vooral aan! Een van de regels (misschien wel de belangrijkste) is: houd rekening met anderen! Zorg dat u geen gevaar bent voor uzelf of voor anderen. Dit houdt in dat u veilige plekken moet kiezen om te stoppen en anderen (mensen voor of achter u) altijd duidelijk moet maken welke kant u opgaat.

En soms gaat het ondanks dat we ons aan alle regels houden toch mis. Het kan natuurlijk altijd gebeuren; een ongeluk tijdens de wintersport. Een doorlopende reisverzekering zonder wintersportdekking vergoedt niet het gips voor een gebroken been. Sluit daarom vooraf extra dekkingen af. Mocht er wat gebeuren dan hoeft u zich over de verzekering in elk geval geen zorgen te maken. Ook schade of diefstal van uw wintersportuitrusting worden met deze dekking verzekerd.

Veel sneeuwpret!