Voorbeeld 1

Acties douanemedewerkers zorgen voor opstoppingen Schiphol

vrijdag 26 juni 2015

Stiptheidsacties van douanemedewerkers zullen naar verwachting volgende week zorgen voor opstoppingen op Schiphol. De vakbonden waarschuwen voor overlast als gevolg van de acties van rijksambtenaren voor een nieuwe cao. Reizigers op de luchthaven moeten volgens de bonden twee ochtenden rekening houden met opstoppingen bij de douanepoortjes.

Op aanstaande maandag- en dinsdagmorgen, 29 en 30 juni, houden de medewerkers van de douane een zogenoemde stiptheidsactie. Dit houdt in dat de bagage van iedere reiziger bij de douanepootjes wordt gecontroleerd. Normaal kunnen veel mensen gewoon doorlopen en gebeurt dit steekproefsgewijs.

Op deze manier willen de bonden de komende tijd elke week voor overlast gaan zorgen op Schiphol. Ze willen hiermee de druk op verantwoordelijk minister Stef Blok opvoeren. Ook bij de douane in de Rotterdamse haven zetten de bonden komende weken stiptheidacties uit.

Er werd de afgelopen weken al actie gevoerd door rijksambtenaren in Rotterdam, Arnhem, Leeuwarden en Amsterdam. Zo legden afgelopen maandag circa driehonderd medewerkers van de Belastingdienst in Venlo uit protest twee uur lang het werk neer. De ‘gewone man’ merkte hier overigens weinig van.

120.000 rijksambtenaren zitten al vier jaar zonder nieuwe cao en het overleg hierover zit onbeweeglijk vast. De bonden eisen, na vier jaar nullijn, een salarisverhoging van drie procent. Tot nu toe nog zonder succes.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl