Dubai

Bespaar tot wel €100,- op je vliegticket!

woensdag 21 januari 2015

Binnen de vliegsector wordt er zo af en toe ook wel gestunt met de prijzen, maar nu komen wij er spijtig genoeg niet altijd heel voordelig uit. Zo zijn er bijvoorbeeld ‘aanbiedingen’ van €400,- voor een vlucht naar Barcelona, maar voor dit bedrag kun je ook een week all-inclusive genieten in Turkije. Dus hoe werkt dit nu precies? Er zijn een aantal supersimpele tips om tot wel €100,- te besparen op je vliegticket.

Wanneer je een binnenlandse vlucht in een ander land boekt, vanuit Nederland, zijn de prijzen opvallend hoog. Maar wanneer je reeds in het betreffende land bent en dezelfde binnenlandse vlucht wilt boeken, betaal je nog maar een klein deel van die prijs.

Verander dus op de website van de vliegtuigmaatschappij je locatie van bijvoorbeeld Nederland of Europa, naar de locatie waar je heen wilt. Het land of continent van je aankomst werkt meestal het best.

Daarnaast is de kans groot dat je de prijs nu in een andere valuta krijgt te zien. Dit werkt alleen maar in z’n voordeel want wanneer je het omrekent naar euro’s zie je waarschijnlijk een groot verschil. Dit kan, afhankelijk van je vlucht, tot wel € 100,- oplopen!

Dit trucje werkt het beste wanneer je een ticket naar minder welvarende landen wilt boeken. Denk bijvoorbeeld aan Indonesië of Colombia.

Afgelopen zomer schreven we ook al een aantal tips over het boeken van een reisje. En sowieso kan het natuurlijk altijd van pas komen om te weten waar je de goedkoopste reizen boekt en waar je hierbij op moet letten. Vermijd vakantie-ellende! Dit artikel vind je hier.

Dus: boeken maar!

dubai

Bron: http://www.nsmbl.nl/met-deze-super-simpele-tip-bespaar-je-tot-wel-e100-op-je-vliegticket/