Lufthansa strike

Lufthansa Staking Maart 2024: Vergoeding voor Geannuleerde Vluchten

donderdag 7 maart 2024

Lufthansa Medewerkers Staken Opnieuw, Vluchten Geannuleerd

Update 12 maart:

Duizend Lufthansa vluchten worden dinsdag en woensdag geannuleerd vanwege de vierde Lufthansa staking in een maand tijd. 19.000 stewards en stewardessen van Lufthansa en Lufthansa Cityline staken deze week, waardoor vluchten vanuit Frankfurt en München worden verstoord. Op dinsdag en woensdag zullen 1.000 vluchten van Lufthansa worden opgeschort tussen 4 uur ’s ochtends en 11 uur ’s avonds, waardoor meer dan 120.000 passagiers op zoek moeten naar alternatieven. Eerder stond Lufthansa passagiers die met de trein wilden reizen toe om hun vliegtickets gratis om te ruilen voor treinkaartjes, maar voor dinsdag is ook een staking bij de Duitse spoorwegen aangekondigd, die naar verwachting het passagiersverkeer zal verstoren. Passagiers die getroffen worden door deze staking moeten zo snel mogelijk compensatie aanvragen voor hun vlucht.

Check Compensatie

Terwijl de spanningen tussen Lufthansa en haar personeel toenemen, ondervinden passagiers de overlast van een reeks stakingen. Aanstaande donderdag en vrijdag, 7 en 8 maart, vindt alweer de derde staking van het jaar plaats. Via de Duitse vakbond Ver.di, eisen de stakers betere lonen, werkomstandigheden en baanzekerheid.

Waarom Wordt Er Gestaakt door Lufthansa?

De vastberadenheid van Ver.di komt voort uit onopgeloste kwesties. De vakbond eist een loonsverhoging van 12,5% of een extra maandelijkse betaling van minstens €500 voor 25.000 grondmedewerkers.

Lufthansa Staking op 7 en 8 Maart:

Ver.di heeft verdere stakingen aangekondigd voor 7 en 8 maart, inclusief grondmedewerkers en activiteiten die cruciaal zijn voor passagiersdiensten. Deze stakingen volgen op mislukte onderhandelingen op 21 en 22 februari, waar Lufthansa slechts een loonsverhoging van 0,5% bood, ver onder de eisen van de vakbond.

Is je Lufthansa vlucht geannuleerd door een staking?

Controleer of je recht hebt op compensatie!

Check compensatie
W Kkd6 S Vp

Wie Wordt Getroffen door de Lufthansa Staking?

Grondpersoneel, piloten en dochterondernemingen van Lufthansa zullen deelnemen aan de staking op donderdag 7 en vrijdag 8 maart. Dit zal de activiteiten op grote Duitse luchthavens zoals Frankfurt, München, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf verstoren, met verwachte annuleringen en vertragingen tot 90%.

Hoe Claim je Compensatie voor de Lufthansa Staking in 2024?

Lufthansa biedt aan om vliegtickets om te zetten naar gratis treintickets van Deutsche Bahn. Maar volgens EU261 hebben passagiers die getroffen zijn door stakingen recht op compensatie variërend van €250 tot €600, afhankelijk van de vluchtafstand.

Het is belangrijk te weten dat Lufthansa terughoudend kan zijn om passagiers te compenseren. Daarom negeren ze soms jouw klachten of weigeren ze snel de verschuldigde compensatie uit te keren. Wil je dit vermijden? Controleer gratis of je in aanmerking komt met onze claimcalculator en laat ons het werk voor je doen.

Nu claimen

Terwijl Lufthansa worstelt met opeenvolgende stakingen en het vinden van een akkoord met het personeel, staat de luchtvaartmaatschappij aan de vooravond van verdere verstoringen en onzekerheid. Aangezien beide partijen erg vastberaden lijken, lijkt de weg naar een oplossing onzeker, wat de uitdagingen van de luchtvaartmaatschappij onderstreept in een turbulente arbeidsmarkt en economische onzekerheid.