Corendon zet Boeing 747-400 in achtertuin Corendon Village te Badhoevedorp

vrijdag 8 februari 2019

Corendon heeft wilde plannen wat betreft het bieden van een unieke ervaring voor haar hotelbezoekers in Badhoevedorp. De vliegtuigmaatschappij gaat een heuse Boeing 747-400 uit de eigen vloot daar namelijk in de achtertuin parkeren.

Het transportbedrijf Mammoet is ingezet om het vliegtuig met behulp van een zelfrijdend platform vanaf Schiphol over een speciaal aangelegde weg over zestien weilanden, een serie polderwegen en zeventien sloten te vervoeren. Ook komt er nog een stukje A9 bij kijken. Hierbij moeten ook vangrails en lichtmasten zijn verwijderd die op de route staan.

De Boeing 747-400, die 180.000 kilo weegt, heeft als eindbestemming de tuin van hotel Corendon Village in Badhoevedorp - het grootste hotel van Nederland met maar liefst 680 kamers. Het hotel wil het vliegtuig dan ook inzetten als marketingmateriaal: het moet de aandacht trekken, zowel van binnen als van buiten. Onder andere een 5D-bioscoop met een turbulentiesimulatie maakt zijn opwachting, evenals een escape room in de neus van het vliegtuig. Verder kunnen bezoekers buiten over de vleugels lopen.