THAI directeur biedt excuses aan voor lompe "deadheading"-actie

maandag 22 oktober 2018

De directeur van Thai Airways International heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan twee passagiers die hun eerste klas stoelen moesten opgeven voor twee off-duty piloten die vanuit Zürich naar Bangkok zogenoemd moesten "deadheaden". Deadheading houdt in dat piloten naar een andere bestemming gevlogen moeten worden om een vlucht uit te voeren.

Verontschuldigingen via Facebook

Het vertrek van het vliegtuig had zo'n twee uur vertraging opgelopen, waarbij de piloten die dienst hadden, weigerde op te stijgen totdat er eersteklas zitplaatsen beschikbaar werden gesteld voor hun collega's buiten dienst. Directeur Sumeth Damrongchaitham plaatste bericht met een verontschuldiging op de Facebook-pagina van Thai Airways International.

Hij noemde het een ernstige zaak wat het imago van de luchtvaartmaatschappij beïnvloedde. Hij had een onderzoek gestart en zou ervoor zorgen dat zo'n incident niet opnieuw zou plaatsvinden. "Ik bied mijn verontschuldigingen aan, aan alle passagiers die getroffen zijn door de onprofessionele actie die de vertraging veroorzaakte en ik bied mijn excuses aan aan de passagiers die rechtstreeks door de stoelwissel zijn getroffen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor het incident", zei Sumeth.

Met twee uur vertraging vertrokken

Het incident deed zich voor op vlucht TG 971 van Zürich naar Bangkok op 11 oktober. De geplande vertrektijd was 13:30, maar de piloten weigerden op te stijgen tenzij een aantal eersteklaspassagiers ermee instemde om hun stoelen op te geven aan twee THAI-piloten. Alle eersteklaspassagiers weigerden dit te doen. Na ongeveer twee uur vertraging verliet een paar eindelijk hun plaatsen zodat de vlucht kon vertrekken.

Ze dienden later een klacht in en zeiden dat de twee off-duty piloten lege plaatsen in business class hadden moeten krijgen, in plaats van alle passagiers te laten "gijzelen" om te bereiken wat ze wilden.

De vlucht was uiteindelijk ruim een ​​uur te laat op de luchthaven Suvarnabhumi.


Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij zien hier om jou te helpen. Je kunt ons bellen van maandag tot en vrijdag tussen 9:00 en 12:00 en van 14:00 tot 17:00 op +31 20 261 67 61

➜ Check gratis je vlucht op compensatie


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl