Ryanair cabinepersoneel dreigt met staking in heel Europa

dinsdag 3 april 2018

De Portugese vakbond die het cabinepersoneel van Ryanair vertegenwoordigt dreigt met een Europese staking. "We hebben de nodige stappen ondernomen om een Europese staking van Ryanair-boordpersoneel te organiseren, uit protest tegen de werkomstandigheden in het Ierse bedrijf", stelt de vakbond SNPVAC.

Volgens de vakbond zullen vakbondsvertegenwoordigers uit Spanje, Italië en Duitsland aanwezig zijn op de persconferentie in Portugal aankomende woensdag. Het Ryanair-personeel in Portugal staakte al op donderdag en zondag waardoor er zo’n twintig vluchten geannuleerd moesten worden. Woensdag staat de derde staking gepland.

Compensatie voor de staking van Air France?

Wanneer je Ryanair-vlucht wordt geannuleerd vanwege de staking van het cabinepersoneel heb je recht op compensatie van Ryanair die kan oplopen tot €600,- per persoon. Dit is wat je moet doen om de compensatie te verkrijgen: is je vlucht vertraagd, dan heb je bij een vertraging van meer dan drie uur recht op compensatie:

  • Check je vlucht nadat je geland bent op je eindbestemming via de Vlucht-vertraagd.nl calculator. Als je vlucht is geannuleerd, dan moet Ryanair een vervangende vlucht voor je regelen of een teruggave van het bedrag van de ticket. Daarnaast heb je recht op compensatie tot €600,- per persoon. De hoogte van je compensatie wordt bepaald door de lengte in kilometers van je vlucht. In Nederland kun je nog tot twee jaar na je vlucht je compensatie claimen.

  • Het is van belang dat je je vluchtnummer en vluchtdatum bij de hand hebt, om een claim te kunnen indienen. Als je het ingevoerd hebt, gaan wij voor jou aan het werk bij Ryanair.