Aircraft 994943 960 720

Boetes voor Amerikaanse airlines om passagiersrechten

dinsdag 25 juli 2017

Delta Air Lines, American Airlines en Frontier Airlines zijn beboet door de Amerikaanse overheid, omdat zij de passagiersrechten hebben geschonden. Dit meldt het ministerie van transport.

850.000 dollar boete

In Amerika worden passagiersrechten streng gehandhaafd door de overheid en er worden regelmatig hoge boetes uitgedeeld voor het niet naleven ervan. De drie luchtvaartmaatschappijen hebben samen in totaal 850.000 dollar aan boetes moeten betalen. Delta betaalde 200.000 dollar voor bagageclaims die niet werden geregistreerd, American Airlines kreeg een boete van 250.00 omdat passagiers hun geld niet snel genoeg terugkregen en Frontier verkocht meer tickets dan beschikbare stoelen aan boord.

Boetes voor Amerikaanse airlines om passagiersrechten

Bagageclaims

Delta rapporteerde tussen 2012 en 2015 minder bagageclaims om te stijgen op de ranglijst met airlines met de minste bagageclaims.  Door niet alles te registreren stonden ze in 2012 en 2013 op de vierde plek in plaats van nummer vijf.

Achtergelaten Frontier Airlines-passagiers

Frontier ontving een boete voor overboekingen. De maatschappij slaagde er niet in om passagiers vrijwillig hun stoel af te laten staan en dwong passagiers om achter te blijven op hun vertrekluchthaven. De gedupeerde passagiers werden vervolgens onvoldoende geïnformeerd over hun passagiersrechten.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl