Website Malaysia Airlines gehackt

maandag 26 januari 2015

De website van Malaysia Airlines was vandaag voor een korte periode gehackt. Bezoekers van de website werden direct doorgestuurd naar een andere website. Hier was een foto van een hagedis gekleed in een smoking te zien. Daarboven stond de tekst ‘404 – Plane not found’. Daarnaast zouden de teksten "gehackt door het CyberCaliphate" en "ISIS zal overheersen" te zien zijn geweest. 

De vermoedelijke daders zijn een groep genaamd Lizard Squad – Official Cyper Caliphate. Zij zouden banden hebben met terreurorganisatie IS.

Inmiddels is de website van Malaysia Airlines weer beschikbaar en kunnen er weer tickets geboekt worden. De luchtvaartmaatschappij ontkent overigens dat er sprake was van een hack. Zij spreken van een tijdelijke ‘glitch’. De gegevens van reizigers zijn volgens de ondernemers niet in gevaar geweest. Malaysia Airlines heeft wel aangifte gedaan bij de nationale cyberpolitie.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl