V Vnl trans

De Amsterdamse startup Green Claim gaat live met Vlucht-Vertraagd

vrijdag 6 april 2012

De Amsterdamse startup Green Claim gaat met Vlucht-Vertraagd.nl live in acht Europese landen. Zowel hun bedrijf als de strijd die ze voeren voor de rechten van vliegpassagiers heeft afgelopen jaar veel aandacht gekregen van media tot aan het Europese Parlement. Vandaag wordt een geavanceerd systeem gelanceerd dat klaar is gemaakt om vliegpassagiers in alle 27 Europese lidstaten te helpen.


Ongeveer een jaar geleden waren ze nog zo groen als gras maar nu zijn ze klaar voor de stap naar het buitenland. "Media in het buitenland kregen lucht van ons bestaan en bezoekersaantallen schoten omhoog en daarmee de vraag naar onze dienst. Dit heeft ons doen besluiten extra vaart te zetten achter de ontwikkeling van het nieuwe systeem" aldus Mario Wester medeoprichter Green Claim en hoofd techniek. 
Europese wetgeving zorgt ervoor dat je bij een vertraging van meer dan drie uur, een annulering of overboeking recht hebt op compensatie. Luchtvaartmaatschappijen informeren consumenten onder de maat en aan direct compenseren willen ze helemaal niet. Dat is waar Vlucht-Vertraagd.nl bij helpt.De luchtvaartmaatschappijen verliezen terrein en de rechten van passagiers nemen steeds verder toe. In maart van dit jaar verloren de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen nog een zaak tegen de Staat. Hun eis: de staat mag niet meer zeggen dat vertraagde vluchten recht geven op geld.  De rechter veegde deze eis echter van tafel.Ook het Europees Parlement mengt zicht in de discussie en wil dat de luchtvaartmaatschappijen hun passagiers beter moeten gaan informeren over hun rechten. Eind van dit jaar gaan ze hoogstwaarschijnlijk weer campagne voeren hiervoor.Jaarlijks hebben 500 miljoen vliegpassagiers last van vertragingen en annuleringen. Ongeveer 30 miljoen daarvan hebben recht op een compensatie die kan oplopen tot wel € 600, - Tot op heden blijven jaarlijks miljarden euro’s bij de luchtvaartmaatschappijen liggen om dat maar weinig passagiers bekend zijn met hun rechten.Op www.vlucht-vertraagd.nl kun je gratis checken of je recht hebt op compensatie. Zij kunnen de claim ook voor je uit handen nemen en indienen bij de luchtvaartmaatschappij.