Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Volledige refund bij een geannuleerde TAP Air Portugal vlucht

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden nog steeds vouchers aan wanneer zij een vlucht annuleren. Weet dat je die voucher niet hoeft te accepteren en dat je recht hebt op een volledige refund. Dit is vastgelegd in de Europese Verordening 261/2004 die de rechten van de passagier beschermt. TAP Air Portugal is zelfs verplicht om binnen 7 dagen na het annuleren van de vlucht de volledige refund op je rekening te storten. 

In veel gevallen heb je naast het recht op een volledige refund zelfs ook recht op een additionele compensatie. Deze kan oplopen tot €600 per passagier. 

Door gebruik te maken van onze Claim Calculator ontdek je in enkele minuten waar jij recht op hebt.
 

➜ Check mijn vlucht

 

  • Heeft TAP Air Portugal jouw vlucht geannuleerd vanwege COVID-19? Weet dat je recht hebt op een refund, accepteer dus geen vouchers.

  • Had jouw TAP Air Portugal annulering een andere oorzaak dan COVID-19? Mogelijk heb je recht op een additionele compensatie van €600 per passagier, naast een volledige refund.

  • Afhankelijk van je aankomst en vertrek, heb je mogelijk recht om tot 6 jaar na je annulering nog een claim in te dienen.

  • Uit ervaring weten wij dat er rond de 80% van de claims zonder geldige reden worden afgewezen. Vlucht-Vertraagd.nl heeft meer dan 10 jaar ervaring en wij doen er alles aan om jouw kansen op een vergoeding te maximaliseren. Al meer dan 10 jaar helpen we tevreden passagiers bij het verkrijgen van compensatie!

 


Waar wil je meer over weten?

Over TAP Air Portugal
Vlucht geannuleerd: waar heb ik recht op?
Voucher aangeboden: waar heb ik recht op?
Tot wanneer kan ik mijn geld terug claimen?​
Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terug krijg?​
Waarom kiezen voor een claimorganisatie?
Een afgewezen claim herindienen
De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Over TAP Air Portugal

TAP Air Portugal is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal met als basis Lissabon Airport. De luchtvaartmaatschappij werd in 1945 opgericht en vliegt naar bestemmingen in Europa, Zuid-Amerika en Afrika.

Compensatie claimen voor een vertraagde of geannuleerde TAP Air Portugal vlucht


↑ Terug naar boven


Waar heb ik recht op bij een annulering wegens het coronavirus?

Wanneer je vlucht is geannuleerd vanwege het coronavirus heb je geen recht op een compensatie, maar wél op een volledige terugbetaling van je ticket. Het coronavirus wordt gezien als een buitengewone omstandigheid, waardoor de luchtvaartmaatschappij niet verplicht is op passagiers te compenseren voor de geannuleerde vlucht.

Let op, een aanvullende compensatie is iets anders dan het recht op terugbetaling van je ticket! Ook ten tijde van het coronavirus zijn luchtvaartmaatschappijen wettelijk verplicht het volledige bedrag binnen 7 dagen na de geannuleerde vlucht terug te storten.

↑ Terug naar boven


TAP heeft een voucher aangeboden, kan ik alsnog mijn geld terug claimen?

Ja! Ook als de luchtvaartmaatschappij je reeds een voucher heeft aangeboden, kun je een claim indienen om over te gaan op een volledige terugbetaling van je ticketkosten. 

↑ Terug naar boven


Tot wanneer kan ik mijn geld terug claimen?

In Nederland kun je je tot 2 jaar na datum van de vlucht beroepen op de Europese Verordening. Wij raden je dus aan om jouw vlucht zo snel mogelijk te checken en jouw claim binnen dit termijn in te dienen. Wellicht heb je in de afgelopen 2 jaar wel vaker met een vertraging of annulering te maken gekregen? Zoek jouw vluchtgegevens snel op, je bent misschien wel rijker dan je denkt!

↑ Terug naar boven


Hoe lang duurt het voordat ik mijn geld terug krijg?

TAP Air Portugal is verplicht de claim binnen 7 dagen na het indienen uit te betalen. Houd er echter rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je jouw terugbetaling ontvangt. Aangezien de meeste claims niet onmiddellijk worden uitbetaald en luchtvaartmaatschappijen het proces doorgaans proberen tegen te werken, kan het maanden duren om de gehele procedure te doorlopen. Als TAP Air Portugal vastbesloten is de zaak voor de rechtbank te verdedigen, kan het tot een jaar duren voordat de procedure is afgerond. Zelfs wanneer jouw claim wordt afgehandeld door een claimorganisatie, kan het helaas zijn dat het proces langer duurt dan verwacht.

Als je jouw claim bij ons indient doen wij onze uiterste best om het proces binnen een paar maanden af te ronden. In enkele gevallen kan dit oplopen naar een half jaar tot meer dan een jaar, gezien het feit dat we afhankelijk zijn van de responstijd van landelijke inspecties en eventuele juridische vervolgstappen die genomen moeten worden.

↑ Terug naar boven


Waarom kiezen voor een claimorganisatie?

Als je onze hulp nog niet hebt ingeschakeld sta je uiteraard in je recht om de claim zelf in te dienen bij TAP Air Portugal. In de praktijk blijkt het claimen van een vergoeding nog niet zo eenvoudig, omdat de kans groot is dat de airline de claim gelijk afwijst of simpelweg niet reageert. Ook komt het vaak voor dat ze je een voucher aanbieden in plaats van het bedrag waar je wettelijk recht op hebt.

Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons ervaren team van claim specialisten is welbekend met de werkwijze van de luchtvaartmaatschappij en helpt dagelijks passagiers bij het claimen van een vergoeding.

↑ Terug naar boven


Een afgewezen claim herindienen

Heb je zelf een claim voor een terugbetaling ingediend bij TAP Air Portugal en is deze vervolgens afgewezen? Dan is het mogelijk om de claim alsnog bij ons in te dienen. Ook als je er niet zeker van bent of de afwijzing van de luchtvaartmaatschappij terecht is, kun je onze hulp inschakelen. Wij kunnen de claim eventueel opnieuw indienen bij de airline of in sommige gevallen zelfs de eerste stap(pen) van het claimen overslaan.

↑ Terug naar boven


De service van Vlucht-Vertraagd.nl

Sinds 2010 zetten wij ons als een van de eerste diensten in onze soort in voor de rechten van gedupeerde vliegpassagiers in heel Europa. Via onze website, beschikbaar in negen verschillende talen, helpen wij gedupeerde passagiers bij het claimen van de vergoeding waar zij wettelijk recht op hebben in het geval van een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht. Vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam hebben wij al honderdduizenden passagiers geholpen bij het claimen van compensatie of een terugbetaling van ticketkosten.

Of je nu op vakantie gaat of op zakenreis bent, een vertraging of annulering is altijd vervelend. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen, of proberen onder de wetgeving uit te komen. Als de luchtvaartmaatschappij de claim afwijst zullen wij de argumenten en verstrekte informatie verifiëren en indien nodig juridische procedures starten. We innen alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Ga naar de prijslijst voor meer informatie. Ons team van claim specialisten zet zich graag in voor jouw passagiersrechten!

↑ Terug naar boven


Maak vrijblijvend gebruik van onze claimcalculator

Vul je vluchtgegevens in en ontdek direct of je recht hebt op een terugbetaling van je ticket. In slechts 3 minuten dien je jouw claim op basis van 'no cure, no pay' in. Indien nodig brengen wij de luchtvaartmaatschappij voor de rechter.

 

➜ Claim mijn geld terug

 Wat onze klanten over ons zeggen:

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht