Shutterstock 460120702reduced

Schiphol en KLM testen met gezichtsherkenning

donderdag 9 februari 2017

Om de incheckprocedure zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen, testen Schiphol en KLM met biometrisch boarden. Passagiers hoeven dan bij de gate niet langer hun instapkaart en paspoort te laten zien, maar stappen door een apart poortje waarbij zij automatisch worden herkend op basis van hun gezicht.

Usability testing

Het biometrisch boarden wordt drie maanden lang getest bij één gate op Schiphol. Hierbij wordt de techniek onderzocht en wordt gelet op snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Als na deze drie maanden blijkt dat de test een succes is, zal uitbreiding van het systeem worden overwogen.

Apart registreren

Passagiers moeten zich registreren bij een speciaal kiosk in de wachtruimte van de gate om gebruik te kunnen maken van het biometrisch boarden. Na het boarden worden alle gegevens (het gezicht, de boarding pass en het paspoort) weer gewist.