Chocolate1

De after-vakantiedip: hoe start u weer op?

woensdag 26 augustus 2015

Inmiddels zijn de meeste scholen weer begonnen, en ook in het bedrijfsleven is het weer business as usual. De zomervakantie is nu dus echt wel voorbij. En we kennen het allemaal; we kijken weken of zelfs maanden uit naar onze vakantie. Of we nu naar mooie witte stranden vliegen, of op de Nederlandse camping verblijven, we zijn er toch weer even tussenuit. Maar wanneer u zich helemaal heeft aangepast aan standje ontspannen, moet u alweer aan de bak! Het gevoel dat alles weer moet zorgt voor de after-vakantiedip. Wij geven tips hoe hier aan te ontkomen. 

Vrouwen meer last

Thuis of op het werk bent u nog aan het dagdromen over de heerlijke vakantie die u heeft gehad. En dan weer volop aan de slag gaan en terug in de routine vallen valt niet altijd mee! Autoverhuurbedrijf Auto Europe heeft een onderzoek gedaan naar de after-vakantiedip bij hun klanten. Hieruit is naar voren gekomen dat vrouwen eerder last hebben van de after-vakantiedip dan mannen. Van de 1000 ondervraagden heeft ruim 53 procent van de vrouwen neerslachtige gevoelens na het terugkomen van vakantie. Zo’n 40 procent van de mannen geeft toe tegen de eerste werkdagen op te zien.

Een kwart van de vrouwen compenseert het droevige gevoel met winkelen door exclusieve cadeaus voor zichzelf te kopen. 20 procent van de vrouwen boekt gelijk een nieuw tripje om zichzelf op te beuren. En één op de tien vrouwen bestrijdt de neerslachtige gevoelens door meer alcohol te drinken en ongezonde snacks te eten. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk, dus wij geven nog wat meer tips om weer op te starten en gemotiveerd te blijven!

Pak uw koffers uit

Doe dit zo snel mogelijk! Hoe langer u het uitstelt, hoe meer het tegen gaat zitten. Door alles uit te pakken, te wassen en op te ruimen rolt u vanzelf weer terug in de routine.

Haal herinneringen op

Nagenieten mag natuurlijk altijd. Door herinneringen op de halen, houdt u het gevoel van de vakantie nog net even wat langer vast. Organiseer een gezellig avondje met familie en vrienden om foto’s te laten zien en verhalen te delen. Of maak online een fotoboek zodat u altijd nog even terug kunt bladeren naar die leuke tijd.

Duik de sportschool in

Sporten wanneer u net weer terug bent van vakantie heeft vele voordelen; mensen die sporten zijn weerbaarder, de vakantiekilo’s die eraan zijn gekomen door de lekkere Italiaanse ijsjes werkt u eraf en daardoor zit u beter in uw vel wanneer u weer begint.

Recepten van vakantie

U heeft op vakantie lekker mogen genieten van alle lokale specialiteiten. Probeer deze gerechten ook eens thuis na te maken! Hierdoor behoudt u het vakantiegevoel alsnog een beetje.

Plan de volgende vakantie

We noemden eerder al dat veel mensen dit in de praktijk ook doen: boek meteen een nieuwe reis. Want u bent het hele jaar bezig geweest met de planning van uw vakantie, en dit heeft u op een positieve manier beziggehouden. Door een doel voor uzelf te zetten, heeft u weer iets om uw zinnen op te zetten naast uw werk en heeft u iets om u op te verheugen. Plan bijvoorbeeld een leuk tripje voor in het najaar met uw kinderen of vrienden.


Wat doet u om weer op te starten met een after-vakantiedip?