De Vlucht-Vertraagd.nl reisgids: Reistip #1

woensdag 24 april 2013

Bij Vlucht-Vertraagd houden we helemaal niet van vakantie-ellende. Heel het jaar wordt er hard gewerkt, en als Nederlanders hebben we daarbij dan ook nog eens veel zware fietstochten door de regen naar het werk, de supermarkt, het kinderdagverblijf, de sportschool en zelfs het Kerstdiner te verduren. Dus als het dan eindelijk vakantie is mag er genoten en uitgerust worden, en daarbij dulden wij geen irritaties en verstoringen!

Bij vluchtvertragingen kunnen wij gelukkig een helpende hand bieden. En daarnaast gaan wij in de aanloop naar de zomervakantie reistips geven, om ervoor te zorgen dat jouw vakantie dit jaar vlekkeloos verloopt. Vandaag presenteren we onze eerste vakantietip.

Vlucht-vertraagd.nl reistip #1: Internet op vakantie

Veel te hoge prijzen en een slechte verbinding: de meeste reizigers ervaren internet op vakantie als één groot drama. We kwamen een erg handig apparaatje tegen, dat deze ergernissen voor een groot deel zou kunnen wegnemen: een Cloud Companion Router. Waarom het apparaatje zo heet? Geen idee, maar het is wel handig!

Waarom is het handig? Als je op vakantie gaat wil je tegenwoordig een wifiverbinding, om op te zoeken waar ze in Barcelona de lekkerste Sangria hebben, eerste hulp bij verbranding te raadplegen, of om toch even te checken hoeveel werkmailtjes zich al hebben opgestapeld (om die vervolgens weer heel snel weg te klikken). Het enige probleem is: lang niet in alle hotels is zo'n verbinding aanwezig. Is die verbinding wel aanwezig, dan betaal je vaak de hoofdprijs om op dat wifi te kunnen inloggen, dat vaak ook nog zo'n zwak signaal heeft dat de verbinding vervolgens steeds wegvalt.

Maar naast een wifiverbinding is er in hotelkamers vaak ook een vaste internetverbinding aanwezig, die je vaak in tegenstelling tot wifi wél gratis mag gebruiken. Maar hierbij heb je dan weer het probleem dat dit niet handig is als je een smartphone of een tablet wil gebruiken, wat voor de gemiddelde vakantieganger toch wel de standaardmanier van internetten op de hotelkamer is. De oplossing? Gewoon zélf een draadloze router meenemen!

Wat voor gadget is het? Het is een apparaat waarmee je snel en gemakkelijk je eigen draadloze verbinding kunt maken. Je hoeft de D-link DIR-505 Cloud Companion Router alleen in het stopcontact te steken en het draadloos internet in te stellen. Je kunt er met meerdere personen tegelijk gebruik van maken, en kunt tegelijkertijd ook nog eens je tablet of smartphone opladen.

Wat kost deze gadget? De router kost € 44,95. Misschien op het eerste oog een behoorlijke uitgave, maar vergelijk het eens met de bedragen die je kwijt bent voor wifigebruik (€ 10,- tot € 15,-) en je hebt je gadget zo terugverdiend.

Bron: TicketSpy