Onze Yource


Controle rechtsgeldigheid

Of je wel of niet recht hebt op compensatie hangt af van Europese wet- en regelgeving. Hieruit vloeien de criteria voort om te bepalen waar je recht op hebt. Belangrijke wet- en regelgeving is:rechtsgeldigheid

  • Verordening (EG) nr. 261/2004;
  • Verordening (EG) nr. 889/2002 Montreal;
  • Sturgeon-arrest;
  • Wallentin-Hermann-arrest;

Aan de hand hiervan kunnen we bijvoorbeeld bepalen of er sprake is van overmacht. Naast deze wet- en regelgeving doen handhavende inspecties en rechters ook uitspraken die van belang kunnen zijn voor de rechtsgeldigheid van jouw claim.

Accurate vluchtgegevens

Elke dag halen wij de gegevens van miljoenen vluchten binnen die nodig zijn voor de controle van de rechtsgeldigheid van jouw claim. Bijvoorbeeld: is jouw vlucht misschien uitgevoerd door een andere, niet-Europese luchtvaartmaatschappij? Dit soort informatie is cruciaal om te bepalen of je daadwerkelijk recht hebt op compensatie. De vluchtgegevens toetsen we vervolgens aan de criteria van de wet- en regelgeving. Dit zijn de eerste onderdelen voor het vormen van een dossier, waardoor je sterk staat in jouw claim richting de luchtvaartmaatschappij.


Weergegevens check

Ook weersomstandigheden kunnen invloed hebben op de rechtsgeldigheid van jouw claim. Van alle luchthavens en vluchtroutes zijn wij in het bezit van actuele weergegevens zodat wij overmacht op dit vlak uit kunnen sluiten.

Opstellen brieven

Wij stellen op basis van de informatie over jouw vlucht brieven op die de juiste verwijzingen bevatten naar de relevante wetten en uitspraken. Meestal corresponderen we meerdere malen met onder andere de luchtvaartmaatschappij en de handhavende inspectie. In deze brieven voeren we geleidelijk de druk op, en leveren we zo nodig bewijsmateriaal aan.


Hulp & ondersteuning

Dagelijks staat ons team klaar om jouw vragen te beantwoorden en jouw claim in goede banen te leiden. Heb je een vraag of heb je hulp nodig, stel jouw vraag dan direct via e-mail: info@vlucht-vertraagd.nl. Vragen over een reeds ingediende claim kun je stellen via de supportfunctie in jouw inlogaccount, of gewoon per e-mail. Het team zorgt ervoor dat jouw vraag zo snel mogelijk beantwoord wordt, en neemt zo nodig meteen de juiste vervolgacties.

Meerdere passagiers

Alle passagiers binnen de reisgroep die op één boeking staan kunnen samen op dezelfde claim. Met eenmalige goedkeuring van deze passagiers kun je namens de hele reisgroep de claim bij ons indienen. Let op: kinderen tot 2 jaar kunnen geen aanspraak maken op een vergoeding.


Ervaren juridisch team

In de meeste gevallen wordt een claim niet in één keer gehonoreerd. Is dat bij u ook het geval dan hebben wij een juridisch team klaarstaan dat u met uw claim kan helpen. Zij kunnen aan de hand van eerdere uitspraken van rechters en inspecties de te nemen vervolgstappen bepalen.

Gerechtelijk traject

Als de luchtvaartmaatschappij ondanks de bevindingen van onze juridische afdeling toch weigert compensatie te betalen kan het nodig zijn een gerechtelijk traject te starten. Dit doen we alleen als we denken dat we een sterke zaak hebben. Moeten we voor je naar de rechtbank dan zorgen we er in 98% van de gevallen voor dat de luchtvaartmaatschappij de vergoeding alsnog moet betalen.


Geen succes, geen kosten

Aan het indienen van je claim zijn geen kosten verbonden. We brengen pas een succesfee in rekening zodra de luchtvaartmaatschappij jouw compensatie heeft uitbetaald: no win, no fee. Er is dus geen enkel risico.


Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht