Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vlucht vanuit Parijs vertraagd of geannuleerd? Claim vluchtcompensatie tot 600 euro!

 

Parijs is de stad van het licht, de stad van de liefde. Als je op deze pagina bent, heb je waarschijnlijk de kans gehad om naar deze geweldige plek te vliegen. Net als geldt voor andere aantrekkelijke bestemmingen worden vluchten vanuit of naar Parijs vaak vertraagd of geannuleerd vanwege het enorme verkeer op de 2 belangrijkste luchthavens van Parijs: Paris Orly en Paris Charles de Gaulle. 

Was je vlucht naar Parijs vertraagd of geannuleerd? Laten we van deze ongelukkige gebeurtenis iets positiefs maken! Je krijgt mogelijk tot 600 euro aan vluchtcompensatie voor je vertraagde of geannuleerde vlucht uit Parijs. 

Claim vluchtcompensatie voor je vlucht naar Parijs met Vlucht-Vertraagd.nl — wij helpen je bij elke stap en zorgen ervoor dat je je welverdiende vluchtcompensatie krijgt!
 

Check mijn vlucht

 

Vlucht vanuit of naar Parijs vertraagd of geannuleerd — dit moet je weten!

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht uit Parijs? 

Als je vlucht vanuit Parijs meer dan 3 uur vertraagd was of minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie! De hoogte van de vluchtcompensatie wordt berekend volgens de afstand van je vlucht en wordt toegekend per passagier. 

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

 

Vertraagde vlucht vanuit Parijs — Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie!

Als je vlucht vanuit Parijs was vertraagd, ongeacht met welke luchtvaartmaatschappij, kun je vluchtcompensatie krijgen tot 600 euro! Je moet echter zeker weten dat je vlucht aan de volgende voorwaarden voldoet: 

 1. Je vlucht vanuit Parijs was bij aankomst met meer dan 3 uur vertraagd, EN,
 2. De luchtvaartmaatschappij was schuldig aan de vertraging. Als de vertraging is veroorzaakt door een onvoorziene gebeurtenis of een derde partij, hoeft de luchtvaartmaatschappij geen compensatie uit te betalen aan passagiers (zie het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ op deze pagina voor meer informatie)

 


Vertraagde vlucht uit Parijs?

Claim vluchtcompensatie en krijg tot 600 euro!
 

Nu claimen


 

Geannuleerde vlucht uit Parijs — compensatie- en restitutiebeleid

In het geval van een geannuleerde vlucht vanuit Parijs kun je in sommige situaties tot 600 euro aan vluchtcompensatie, de volledige geldelijke restitutie van je ticket of beide ontvangen. Lees verder om meer te weten te komen over wanneer je recht zou kunnen hebben op dergelijke voordelen! 

Claim vluchtcompensatie voor je geannuleerde vlucht vanuit Parijs

Als je vlucht vanuit Parijs werd geannuleerd, kun je een vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier krijgen als: 

 1. je vlucht vanuit Parijs minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, EN,
 2. De luchtvaartmaatschappij schuldig was aan de annulering (zie het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ op deze pagina voor meer informatie over wanneer de luchtvaartmaatschappij met recht compensatie aan passagiers kan weigeren).

vlucht geannuleerd compensatie

Vraag om restitutie van je ticket voor je geannuleerde vlucht vanuit Parijs

Je kunt de kosten van je vliegticket volledig terugkrijgen als je vlucht naar Parijs is geannuleerd en: 

 1. De luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht heeft aangeboden, OF,
 2. De luchtvaartmaatschappij je wel een alternatieve vlucht heeft aangeboden, maar je besloot deze niet te accepteren. 

 


Is je vlucht vanuit Parijs geannuleerd?

Bij Vlucht-Vertraagd.nl helpen we je om je rechtmatige vluchtcompensatie te ontvangen!
 

Nu claimen


 

Kreeg je een voucher aangeboden voor je geannuleerde vlucht uit Parijs? Dit moet je weten. 

Het is mogelijk dat de luchtvaartmaatschappij je in plaats van restitutie een voucher aanbiedt. We raden af om deze te accepteren, en dit is waarom: 

 1. Als je een voucher accepteert, moet je in de toekomst met dezelfde luchtvaartmaatschappij vliegen. Bovendien zul je de voucher hoogstwaarschijnlijk moeten gebruiken binnen een strikte deadline die door de luchtvaartmaatschappij is gesteld.  
 2. Als de luchtvaartmaatschappij ooit failliet gaat, kan het zijn dat je problemen ondervindt bij het terugkrijgen van je geld.

Vlucht naar Parijs vertraagd of geannuleerd, heb ik ook recht op vluchtcompensatie? 

Als je naar Parijs vloog, wijken de voorwaarden om vluchtcompensatie of restitutie te ontvangen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht naar Parijs iets af. 

Voor je vertraagde of geannuleerde vlucht naar Parijs kun je vluchtcompensatie ontvangen als: 

 • Je vloog vanuit een Europees land
 • Je vloog met een Europees luchtvaartmaatschappij 

Als je vlucht naar Parijs met een niet-VK-luchtvaartmaatschappij was en je vlucht vertrok uit een niet-EU-land, ben je niet onderworpen aan de Europese wetgeving inzake vluchtcompensatie. Meer gedetailleerde informatie vind je in de onderstaande tabel: 
 

non-EU vluchten compensatie

 


Was je vlucht naar Parijs met een Europese luchtvaartmaatschappij?

Je komt dan in aanmerking voor vluchtcompensatie!
 

Nu claimen


 

Buitengewone omstandigheden hebben mijn vlucht naar Parijs verstoord — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim echt afwijzen? 

Er zijn enkele situaties waarin de luchtvaartmaatschappij met recht vluchtcompensatie aan passagiers kan weigeren, ook al was hun vlucht meer dan 3 uur vertraagd of minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd. We noemen dergelijke situaties buitengewone omstandigheden — dit zijn de gevallen waarin de vertraging of annulering niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij is, maar wordt veroorzaakt door een derde partij of onvoorziene gebeurtenis. 

Hieronder volgen enkele voorbeelden van buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.
   

Hoeveel tijd heb ik om mijn vertraagde of geannuleerde vlucht vanuit Parijs te claimen?

Over het algemeen kun je, wanneer je vanuit of naar Parijs vliegt, gedurende 5 jaar na je vlucht compensatie claimen, zoals bepaald door de Franse wet. 
 


Weet je niet zeker of je je vlucht vanuit of naar Parijs kunt claimen?

Ontdek het nu direct met onze kosteloze Claimcalculator!
 

Controleer mijn vlucht


 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie voor mijn vlucht vanuit of naar Parijs ontvang? 

Meestal krijgen passagiers die vluchtcompensatie claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl, hun compensatie of restitutie binnen enkele weken of maanden, afhankelijk van hoe snel de luchtvaartmaatschappij reageert. 

Als de luchtvaartmaatschappij niet reageert of als ze ons eerste verzoek afwijzen, is er juridisch werk nodig. Tijdens deze juridische fase kan het totale claimtraject oplopen van enkele maanden tot enkele jaren. 

Het maakt niet uit hoe veel tijd de claim in beslag neemt, onze experts houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen en zijn beschikbaar om al je vragen te beantwoorden! 

Hoe kan ik een geannuleerde of vertraagde vlucht vanuit of naar Parijs claimen? 

Claim nu met Vlucht-Vertraagd.nl — je hoeft ons alleen de informatie over je vlucht door te geven en wij zorgen voor de rest! 

Vanaf het moment dat je je claim indient bij Vlucht-Vertraagd.nl, wordt er een claimexpert aan je zaak toegewezen. Van daaruit zullen ze je claim analyseren, alle juridische documenten voorbereiden, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je claim voor de rechter brengen om je rechten te verdedigen! 
 


Waarom restitutie en compensatie claimen bij Vlucht-vertraagd.nl?

10+ jaar op de markt

Juridische teams in 9 landen

95% van de rechtszaken gewonnen

'No cure, no pay'

 

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.
 

Ik ben klaar om te claimen

 

Over vluchten vanuit en naar Parijs 

De Franse hoofdstad Parijs is een populaire reisbestemming! Passagiers van over de hele wereld arriveren dagelijks op een van de belangrijkste luchthavens van de stad: Paris Orly Airport en Paris Charles de Gaulle Airport

Als je vanaf Parijs vliegt, kun je genieten van Franse luchtvaartmaatschappijen als Air France en Hop!, maar ook van internationale en budgetluchtvaartmaatschappijen als easyJet, Ryanair, British Airways, Lufthansa en andere! 

Beide luchthavens liggen op ongeveer 30 tot 40 minuten van het centrum van Parijs, waar je kunt genieten van de Franse cultuur met typische restaurants, musea en buurten zoals Le Marais, dat bekend staat om zijn feeststemming en kleine typische straatjes. Het is natuurlijk lastig om naar Parijs te gaan zonder de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Louvre te zien! Als je je reis naar Parijs van tevoren wilt plannen, kun je het advies volgen van het Parijse VVV-kantoor


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht