Dit zijn de 10 airlines die op de meeste landen vliegen ter wereld

Schiphol blijft maar groeien en dat niet zonder reden: er worden steeds meer vluchten uitgevoerd en Amsterdam vestigt zich langzaam maar zeker steeds meer als hub voor allerlei vluchten. Maar waar wij dit keer in interesse in hadden, is niet het vliegveld, maar de airlines. Hoe doet bijvoorbeeld  'onze' KLM het als je kijkt naar het aantal landen waar wij als Nederlanders op kunnen vliegen? In totaal zijn er 195 landen gedefinieerd volgens de Europese Unie, dus het aantal kan flink oplopen. Hoeveel het er precies zijn, zochten we voor je uit. Hieronder vind je dan ook de lijst van de 10 airlines die op de meeste landen vliegen, wereldwijd gezien:

Eervolle vermeldingen:

Ryanair, vliegt in totaal op 225 bestemmingen, maar 'slechts' op 35 landen 

Iberia, welke op 3 landen na op plek 11 belandde

EgyptAir, de vliegtuigmaatschappij van Egypte, vliegt op 48 landen en komt daarmee net op plek 12


En dan hier de volledige top 10:

10. Aeroflot, vliegt op 52 landen

aeroflot claim indienen

In de periode van de 70's and 80's stond de airline nog bekend als de vliegtuigmaatschappij die veel ongelukken had door een gebrek aan veiligheid. Echter, sindsdien is de Russisch nationale vliegtuigmaatschappij een make over ondergaan en presteert het juist als één van de beste airlines, wereldwijd. Ook stuurt Aeroflot je naar een heleboel locaties vanuit hun vertrekplaats in Moskou,  - Sheremetyevo - maar liefst naar 52 landen in Azie, Europa en Noord-Amerika.  

9. Delta Airlines, vliegt op 57 landen

Delta is één van de grootste vliegtuigmaatschappijen in Noord-Amerika. Ze dienen maar liefst 57 landen vanuit Atlanta's International Airport en opereren daarnaast diverse vluchten vanuit andere grote steden in de Verenigde Staten. 
 

8. KLM, vliegt op 66 landen

KLM will take you to 60 different countries

'Onze' Koninklijke LuchtvaartMaatschappij vliegt natuurlijk vanuit Schiphol Airport in Amsterdam, waarmee het ons Nederlanders verplaatst naar allerlei plekken op de wereld. Met maar liefst 66 landen die aangesloten zijn op het netwerk van KLM is Schiphol één van de drukste vliegvelden op Aarde.  

7. United Airlines, vliegt op 73 landen

De tweede en laatste Amerikaanse vliegtuigmaatschappij op deze lijst is United Airlines. United Airlines is de grondlegger van de Star Alliance, de grootste vliegtuigmaatschappijsamenwerkingin de wereld, en brengt Amerikanen naar maar liefst 73 landen. Mede dankzij het fuseren met Continental Airlines vliegt de airline vanuit Chicago O'Hare, Houston Intercontinental en Newark Liberty International naar allerlei andere landen.

6. British Airways, vliegt op 75 landen

De grootste vliegtuigmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk verbindt de Briste eilanden met de rest van de wereld vanuit London Heathrow. Dit vliegveld is niet alleen het drukst van Europa wanneer het aankomt op het aantal mensen, maar bedient ook nog eens de twee na meeste landen met maar liefst 75 stuks.

5. Emirates, vliegt op 77 landen

Emirates, samen met Qatar en Etihad ook wel ME3 genoemd, is de laatste jaren enorm gegroeid. Met Dubai International als uitvalsbasis staat de vliegtuigmaatschappij vooral bekend als luxe merk. De airline bedient maar liefst dan ook 77 landen in stijl.

4. Qatar Airways, vliegt op 83 landen

Qatar Airways flies to almost 100 countries!

Qatar's nationale vliegtuigmaatschappij vleigt vanaf Doha's Hamad International Airport. Net als Emirates is de airline ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren. Met de oorsprong van het bedrijf in 1993 is het ook nog eens een hele jonge airline. Daarbij is het recentelijk toegetreden tot de Oneworld alliantie, wat het makkelijk maakt voor passagiers om overal ter wereld te kunnen komen: met 83 landen gaat dat al de goede kant op. 

3. Air France, vliegt op 85 landen

De grootste vliegtuigmaatschappij van Frankrijk vliegt tegenwoordig naar zoveel landen dat het beide vliegvelden in Parijs inzet: Charles de Gaulle wordt vooral ingezet voor internationale vluchten en  Paris Orly veelal voor lokale vluchten. 

2. Lufthansa Group, vliegt op 105 landen

Lufthansa heeft de concurrent van het jaar ervoor, Ryanair, het nakijken gegeven wanneer het aankwam op het aantal passagiers dat men vervoerde. Het is dan ook geen grote verrassing dat de vliegtuigmaatschappij de tweede plek bekleedt in deze lijst, zeker niet gezien de groep officieel bestaat uit onder meer Lufthansa, Eurowings, Swiss Air, Brussels Airlines en Austrian Airlines. Het totale aantal landen komt hiermee op een totaal van 105 landen.

1. Turkish Airlines, vliegt op 121 landen

turkish airlines flies you to more than 120 destinations all over the world

Met 195 landen wereldwijd, vliegt Turkish Airlines naar maar liefst 62% van alle landen op onze planeet. De nieuwe hub van de airline, Istanbul International Airport, wordt daarmee één van de grootste en drukste vliegvelden ter wereld. Mede dankzij de geografisch gunstige ligging bedient de vliegtuigmaatschappij zo'n 60 miljoen passagiers per jaar en heeft het meer dan 300 vliegtuigen in bezit. 

Sommige airlines in deze lijst zijn Europees en vliegen dan ook van Europese vliegvelden. Wist je dat wanneer je vliegt met een Europese vliegtuigmaatschappij, of vliegt in Europa met een niet-EU airline, en je vlucht is vertraagd met meer dan 3 uur of geannuleerd, dat je dan mogelijk recht hebt op compensatie? Dit kan oplopen tot wel €600! Bekijk hieronder of je recht hebt op compensatie:

➜ Check je vlucht

 

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl