De ultieme checklist voor als je vlucht is vertraagd

E-tickets: check! Paspoort: check! Vertraging: check!

Van alles wat fout kan gaan als je op reis staat, heb je op een vluchtvertraging het minste invloed. En dat is vervelend! Want je bent zo dichtbij om te vertrekken naar dat zonnige oord, de knisperverse sneeuw of gewoon lekker naar huis. Dan zit je niet op een vluchtvertraging te wachten... Maar één lichtpuntje: jij hebt je voor je reis al ingelezen over alles wat fout kan gaan als je met het vliegtuig reist en heb jij de Vlucht-vertraagd.nl checklist bij de hand zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

➜ De checklist overslaan en direct je vlucht checken?

 

Vertraging met je vlucht: wat moet je weten

Als het moment dan daar is dat je erachter komt dat je vlucht is vertraagd, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van je passagiersrechten. Ze zijn er immers voor jou!

Allereerst: je hebt recht op een financiële compensatie bij een vertraging vanaf 3 uur.

Het gaat hierbij om 3 uur (of meer) vertraging bij aankomst. Het kan namelijk dat de vertraagde vlucht tijd inhaalt tijdens de vlucht waardoor je met minder dan 3 uur vertraging aankomt op je eindbestemming. Dan sla je helaas de plank mis!

luchthaven vlucht-vertraagd.nl

Ten tweede: je hebt recht op verzorging!

Je hebt recht op verzorging als de vertraging op gaat lopen tot:

 • Twee uur of meer bij vluchten van 1500 km of minder
   
 • Drie uur of meer bij alle vluchten binnen de EU van meer dan 1500 km en voor alle andere vluchten tussen 1500 en 3500 km
   
 • Vier uur of meer bij alle andere vluchten


Onder verzoging valllen maaltijden, verfrissingen en twee gratis telefoongesprekken. 


Ten derde: je kan het werk uit handen laten nemen door Vlucht-vertraagd.nl

Het mooiste van dit alle is dat jij alleen maar je vluchtgegevens hoeft op te geven en Vlucht-vertraagd.nl kan voor je aan de slag. Onze jarenlange ervaring op het gebied van claimen van een vergoeding bij vlucht vertraging heeft ons experts gemaakt. Dus geen zin in een zooitje juridische rompslomp? Laat het aan ons over!

vliegtuig vlucht-vertraagd.nl

Hoeveel compensatie kun je ontvangen?

Een verrassend lekker bedrag! De compensatie is niet afhankelijk van je ticketprijs, maar van de bestemming van je vlucht en dus afhankelijk van het aantal kilometers van je eindbestemming. Hierdoor heb je recht op een vergoeding van €600,- p.p. bij vluchten vanaf 3.500 kilometer.
 

 • €250,- p.p. compensatie voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
   
 • €400,- p.p. compensatie voor vluchten  binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
   
 • €400,- p.p. compensatie voor vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
   
 • voor alle overige vluchten met heeft u recht op een compensatie van €600,- p.p.

Daarnaast heb je een termijn van 2 jaar om je claim in te dienen bij de luchtvaartmaatschappij. Dus je bent misschien rijker dan je denkt!

 

Wanneer heb je geen recht op compensatie?

De Europese verordening heeft ook enkele voorwaarden waar je vlucht aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Er moet namelijk geen sprake zijn van een buitengewone omstandigheid. Wanneer je vlucht is vertraagd door een buitengewone omstandigheid hoeft de luchtvaartmaatschappij geen compensatie uit te keren, omdat dit voor hen overmacht is. En in geval van overmacht kan de luchtvaartmaatschappij niet aansprakelijk worden gesteld. Bij een buitengewone omstandigheid kun je denken aan: extreme weersomstandigheden, een staking van het luchthavenpersoneel of een bird strike. Weet je niet zeker of er sprake was van een buitengewone omstandigheid? Geen probleem! Dien gratis en vrijblijvend je claim in en wij checken de omstandigheden van je vlucht voor je.

 

 
 

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl