Wist je dat je recht op compensatie nog geldig is na een aantal jaar?

Als je weet hoeveel tijd je hebt om een claim in te dienen voor je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht, is het van belang deze mogelijkheid niet aan je voorbij te laten gaan!

Vanaf de datum waarop de vertraging, annulering of overboeking plaatsvond, hebben passagiers een vastgestelde periode om hun claim in te dienen. Dit verschilt per land en het hangt ook af van de nationaliteit van de luchtvaartmaatschappij. Voor Italiaanse en Duitse maatschappijen is het mogelijk een vergoeding tot 3 jaar na de vertraging, annulering of instapweigering aan te vragen. Voor een Belgische airline is de deadline echter één jaar, terwijl voor de meeste Europese landen de standaard twee jaar is.

wereldkaart reizen paspoort

Hoe lang heb ik om een claim in te dienen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

 

Nederland houdt zich aan de standaard van een periode van twee jaar.

Als je niet zeker weet hoeveel tijd je nog hebt om je claim in te dienen, kan je altijd gebruikmaken van onze claim calculator die je gratis en vrijblijvend vertelt of je nog recht hebt op een vergoeding.

 

 
 

 

Geld deze periode ook als ik geweigerd ben op de vlucht door overboeking?

 

Ja! Je hebt ook twee jaar de tijd om je claim in te dienen wanneer je geweigerd bent op een vlucht vanwege een overboekte vlucht. Zorg er voor dat je je reisdocumenten nog hebt.

 

Timing is alles als je compensatie wil claimen

 

Zodra je de claim bij heb Vlucht-vertraagd.nl hebt ingediend, zal ons team van experts je claim analyseren en checken of de vlucht aan de wettelijke vereisten voldoet. Nadat de klacht is gevalideerd, begint het daadwerkelijke proces. We treden op als tussenpersoon tussen de passagier en de luchtvaartmaatschappij, onderhandelen en corresponderen namens de klant.

Hoe lang het totale proces duurt, is afhankelijk van de situatie. Het kan tot een jaar duren voor de meest complexe gevallen. In feite kan de luchtvaartmaatschappij het verzoek tot compensatie weigeren en dan zullen er juridische stappen moeten worden ondernomen.

We weten dat het als een moeizaam en langdurig proces klinkt. Dat is waar Vlucht-vertraagd.nl te hulp schiet. Als je ervoor kiest om je claim bij ons in te dienen, zorgen wij voor alles en slepen we als het nodig is de luchtvaartmaatschappij voor de rechter. Allemaal onder onze 25% no cure no pay overeenkomst. Dat betekent dat we ook alle risico’s op ons nemen.

Dus als je een vlucht vertraging, annulering of overboeking in de afgelopen twee jaar hebt gehad, dan heb je misschien wel recht op een vergoeding van €600,- per persoon. Dien je claim in en wij zoeken het direct voor je uit!

 

➜ Check je vlucht

 


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl