10 gratis services waar je om kunt vragen tijdens je vlucht

Een vlucht, vooral als deze lang is, kan best vermoeiend zijn. Niet iedereen is ervan op de hoogte, maar tijdens een vlucht kunnen we verschillende dingen gratis krijgen. Lees verder voor 10 gratis services die je voor en tijdens een vlucht kunt aanvragen, zodat je een betere ervaring in het vliegtuig hebt.

1. Van stoel veranderen

Wanneer je met een groep vrienden of familie reist, is het altijd fijner om naast elkaar te zitten. Als je geboard bent en je zit niet samen, kun je vragen of het mogelijk is om van plek te wisselen als alle passagiers zijn ingestapt. Vraag het personeel of er andere plaatsen beschikbaar zijn en of je van zitplaats mag ruilen. Hopelijk vinden ze een oplossing en zit bij je geliefden, zonder extra kosten te betalen tijdens de vlucht.

 

2. Verfrissingen

Heb je een beetje, of heel erg dorst? Als je niet met een low budget airline vliegt, zijn drankjes waarschijnlijk inbegrepen in je ticket. Bij sommige airlines kun je elke vorm van drankjes (sapjes, alcohol, water) bestellen en het personeel van de luchtvaartmaatschappij zal ze maar al te graag voor je serveren.

 

3. Toiletartikelen, medicatie of EHBO set

Op een lange vlucht, vooral de vluchten waar er geen mogelijkheid is om te slapen, zijn we niet op ons best. Als migraine je aanvalt, je een beetje wil opfrissen, een vinger aan een pagina uit je boek hebt gesneden of als je je niet goed voelt, zijn er verschillende soorten hulpmiddelen aan boord die je gratis kan gebruiken.

 

4. (Gelimiteerde) internetverbinding

Als je niet kunt slapen en even met een vriend wilt praten, of als je een bericht moet doorgegeven aan de mensen die op je bestemming wachten, geven verschillende luchtvaartmaatschappijen je gratis internettoegang zodat je gebruik kan maken van je apps!

 

5. Broche met het logo

Airlines hebben altijd een broche met het logo. Als je het lief vraagt, dan mag je vast wel zo'n broche hebben van de sterwardess!

 

6. Meer eten

De maaltijden in het vliegtuig neigen wat te klein te zijn. Als je niet vol bent, waarom vraag je dan niet om meer? Je kan bijvoorbeeld een extra portie dessert bestellen zolang de voorraad strekt.

 

7. Tijdelijke nanny

Als je naar de wc moet of iets anders, en je wilt de kinderen niet alleen achterlaten dan kan een stewardess prima eventjes op ze passen. Gratis, natuurlijk.

 

8. Koptelefoons

Wil je rustig slapen of werkt je koptelefoon niet? Dan kun je een setje koptelefoons vragen aan de crew zodat je geen een film hoeft te missen! Oké, ze zullen niet van de beste kwaliteit zijn, maar ze zullen de klus wel klaren.

 

9. Een beetje slaapcomfort

Slapen in het vliegtuig is niet altijd gemakkelijk. Om het een stukje aangenamer te maken, kan je profiteren van gratis oordopjes, een slaapmasker, dekens of zelfs sokken. Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk!

10. Een bezoekje aan de cockpit

De cockpit is nog steeds een mysterieus onderdeel van het vliegtuig. Als je in de verleiding bent om een kijkje te nemen, vraag het dan! Het enige wat je hoeft te doen is wachten tot het vliegtuig is geland en volledig tot stilstand is gekomen. Het personeel zal het je graag laten zien.

 

Claim compensatie voor je vertraagde of geanuleerde vlucht

Een extra service aan onze lijst aan services, oké, als we winnen is het niet gratis, máár dan verblijden we je wel met een compensatie die kan oplopen van €250,-, €400,- of €600,-. Bij Vlucht-vertraagd.nl zijn we gespecialiseerd in het claimen van compensaties waar passagiers recht op hebben na een vertraging of annulering van de vlucht. Check direct je vlucht gratis met onze claim calculator. Je kunt altijd beslissen of je je claim later wilt indienen.

 

➜ Check je vlucht