Voucher aangeboden van de airline? Accepteer deze niet zonder dit te weten!

Luchtvaartmaatschappijen zijn sluwe vossen als het gaat om het (niet) uitkeren van compensatie. Ze hebben een trucendoos vol met excuses om geen compensatie uit te keren en dit tast enorm de betrouwbaarheid van een airline aan. Daarom deelt Vlucht-vertraagd.nl tips met je om je mannetje te kunnen staan.


Bij Vlucht-vertraagd.nl komen we op voor gedupeerde passagiers en maken we jullie graag wegwijs in het doolhof dat de Europese verordening 261/2004 heet. Volgens de Europese wetgeving die gericht is op passagiersrechten hebben reizigers recht op compensatie wanneer een vlucht drie uur of meer vertraagd is en er niet sprake van een buitengewone omstandigheid was. Een trucje dat airlines veel hanteren om hieraan te ontkomen is het aanbieden van reisvouchers op de luchthaven. Wij willen je dan ook adviseren om deze nooit zomaar te accepteren. We lichten graag toe waarom.

 

➜ Check direct je vlucht op compensatie


Reisvouchers zijn winstgevend voor airlines


De vouchers die worden aangeboden zijn bedoeld om een nieuwe vlucht mee te boeken en zijn meestal een jaar geldig. Wanneer een maatschappij je vouchers aanbiedt, blijft het geld dus binnen het bedrijf waardoor zij er zelf alleen maar van profiteren. In veel gevallen worden de vouchers niet eens ingewisseld voor een nieuwe vlucht, dubbel prijs voor de luchtvaartmaatschappij dus! En wees eerlijk, je geeft je tegemoetkoming toch viel liever uit aan iets naar eigen keuze!

 

Reisvoucher met een lager bedrag dan de compensatie


Naast het voordeel dat het geld binnen het bedrijf blijft, bieden airlines voor een lager bedrag vouchers aan dan waar de passagier eigenlijk recht op heeft. Veel passagiers zijn niet op de hoogte van de bedragen die worden vergoed en gaan daarom blindelings akkoord met het aangebodene.

Belangrijker nog, eenmaal akkoord met de voucher verlies je al je verdere rechten op compensatie. Dus ons advies luidt: accepteer nooit een reisvoucher. Wel kan je natuurlijk vouchers voor wat eten en drinken aannemen, want daar heb je butien je compensatie recht op.

 

Claim je compensatie in plaats van je reisvoucher


Als je geen reisvoucher hebt geaccepteerd van de airline, dan kun je via Vlucht-vertraagd.nl je claim indienen. En heb je wel een voucher van een lager bedrag dan waar je recht op hebt geaccepeteerd? Dan kunnen wij ook zeker helpen met het verkrijgen van het resterende bedrag! Check je vlucht snel, gratis en vrijblijvend via ons claim calculator en kom direct te weten hoe hoog je vergoeding is.

 

 
 

Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl