Vertraging door storm op de luchthaven? Dit kan Vlucht-Vertraagd.nl voor je doen

De afgelopen weken werd Schiphol Airport geteisterd door harde wind, met vertraging tot gevolg. Niet alle vertragingen waren extreem, maar misschien heb je toch een flinke tijd moeten wachten. Balen!

Ondanks het feit dat je met je vakantie het erbarmelijke weer in Nederland hebt ontsnapt, is een vertraging geen leuke start van je vakantie. We kunnen deze teleurstelling helaas ook niet verzachten met het nieuws dat je recht hebt op compensatie. Slecht weer valt namelijk onder buitengewone omstandigheden, wat betekent dat luchtvaartmaatschappijen een beroep op overmacht kunnen doen. Naast deze compensatie zijn er gelukkig wel nog andere dingen waar je wél recht op hebt, ook bij stormachtig weer.

Recht op verzorging

Allereerst moet de luchtvaartmaatschappij eten en drinken aanbieden als je vlucht meer dan twee uur vertraagd is. Dit noemt men ook wel recht op verzorging. Airlines bieden dit meestal aan in de vorm van vouchers van een bepaald bedrag. Heeft de airline je niks gegeven? Bewaar de bonnetjes van je maaltijd dan goed want deze kosten kun je achteraf terugvragen.

Voorkom een overnachting op harde bankjes

Wanneer je vlucht zo lang vertraagd is dat je een overnachting nodig hebt, moet de luchtvaartmaatschappij een hotelovernachting vlakbij de luchthaven voor je regelen. De kosten om naar de accommodatie toe te komen moeten door de maatschappij vergoed worden. Bewaar daarom alle betalingsbewijzen, zoals bonnetjes en online facturen, als je niks is aangeboden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een slaapplek zoekt op de luchthaven. Laat de luchtvaartmaatschappij voor zorgen, het is immers hun (wettelijke) verantwoordelijkheid!

Naast bovengenoemde rechten bij vertraging, hoor je ook twee telefoongesprekken op kosten van de maatschappij te krijgen. Twijfel je of je vlucht écht door slecht weer is vertraagd? Dien dan bij ons een claim in. Wij kunnen verder onderzoeken wat de werkelijke oorzaak van je vertraging was en wellicht compensatie claimen. Check via onze online vluchtcalculator of je in aanmerking komt!

€5,- See Buy Fly kortingsvoucher

Wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd is, is even lekker winkelen een leuke bezigheid om je tijd te doden. Schiphol Airport biedt een ruim scala aan winkels om de vervelende start van je vakantie iets te verzachten. Je kunt er terecht voor de lekkerste geuren, mooiste kleding, maar ook aan lekker eten is er niet tekort! Ontvang hier een €5,- See Buy Fly kortingsvoucher die je direct kunt gebruiken!